Ești greiere sau furnică?

Războiul din Ucraina va mai dura încă niște ani. Nimeni nu-și dorește pacea. Inflația se va menține și va afecta mai ales oamenii săraci. Zboruri low-cost vor fi tot mai puține. După distracția la munte și la mare, prin septembrie oamenii se vor trezi că au de plătit facturi.

Nu recomand, așadar, viața de greier, ci starea de furnică atentă și cumpătată. Zgârcenia trădează iubirea de arginți și trebuie combătută prin generozitate.

Totuși, n-aș aplauda nici risipa. La ce bun să toci banii prin restaurante scumpe, mai ales când țări civilizate precum Germania vorbesc despre raționalizarea alimentelor.

Ai o firmă? Capitalizează-ți compania.

Ai un job? Fii cel mai bun membru al echipei. Învață niște îndemânări noi: comunicare, vânzări, leadership.

N-ai cum să dai greș dacă adaugi la abilitățile învățate-n Facultate și niște deprinderi practice. Gândește-te la o sursă de venit part-time.

Fă-ți ordine-n casă și pune familia ta sub adăpost. Fă mișcare. Mănâncă mai puțin, dar sănătos. Poți limita achizițiile de haine scumpe. Ai putea reduce și consumul de zahăr sau alcool.

Stai lângă cei dragi.

Fii recunoscător, nu arogant.

Și nu uita: politicienii nu te vor salva niciodată, ci doar credința-n bunul Dumnezeu.

2 Comments »

  1. Foarte bune si utile sfaturile domnului Neamtu. Mihail e un om care in ultimul timp este criticat in mediul online, lucru care m-a facut si pe mine sa il vad la inceput ca pe un personaj negativ printre formatorii de opinie din Romania. Astazi seara am urmarit cateva secvente din live-urile de pe YouTube (recomand episodul cu Cristian Presura) si am citit cateva articole de pe blogul lui si, chiar daca exista cateva subiecte pe care nu sunt intotdeauna de acord cu el, de cele mai multe ori a venit cu argumente pertinente, care sa ma convinga sa vad lumea altfel decat este prezentata de liberali sau de progresisti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.