Mihail Neamțu: Niciodată n-am fost angajat de Plagiatorul Ponta!

De ce se practică intoxicarea? Pentru că mulți înghit balivernele ca pelicanii peștele din Deltă.

Cine gustă minciuna? Omul leneș, pasionat de știri care încep mereu astfel: “Senzațional! Euclid n-are dreptate: două axe paralele își dau întâlnire mâine în Parcul Cișmigiu la ora 23.00” Cine propagă neadevărul? Omul lipsit de discernământ – aflătorul în treabă care ventilează orice bârfă apărută în spațiul public? Zice nu știu cine o vorbă despre sticla de whiskey și un politician român? O preluăm matinal, cu zel și falsă inocență.

Personal, nu știu din ce motiv a apărut trăsnaia privind angajarea mea de către Guvernul PSD. Nu fac parte din niciun partid și nu ameninț poziția nimănui. Cu toate acestea, portalul “Știri pe surse” a bătut palma cu minciuna la nivel de Antena3.

E inutil să mai precizez că n-am fost director științific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc decât pentru o perioadă scurtă, între Februarie 2010 și August 2011.

Nu am avut contract de colaborare cu această instituție afiliată Guvernului în perioada mandatului unui plagiator notoriu, cunoscut sub numele de Victor Ponta.

Nu m-a șocat știrea, ci graba cu care oameni care se socot de Dreapta au rostogolit falsa informație. Oameni care știau atât plângerea în instanță la adresa plagiatorului Ponta, cât și acțiunea curajoasă din Parlament (17 septembrie 2013). Când apa și uleiul vor sta împreună, Mihail Neamțu va fi pe ștatele de plată ale PSD.

Un demers jurnalistic elementar, bazat pe informarea la sursă, ar fi dovedit că informația lansată e, de fapt, o calomnie. Măcar pe Marian Munteanu l-au întrebat dacă a fost prin Piața Universității….

Post-scriptum: ultima mea întrevedere cu dl Ponta a fost asta:

1 Comment »

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.