Vocile Europei libere (memento)

„Zece ani după” – un eseu semnat de Horia Roman Patapievici.

Dacă ţările fost comuniste se luptă cu urmările instituţionale şi economice ale comunismului, în mod paradoxal, nici ţările occidentale nu sunt scutite de o anumită luptă cu aceste urmări. Fenomenul cel mai straniu, care însoţeşte din umbră despărţirea de comunism, este darea la iveala a spionilor occidentali în favoarea serviciilor secrete comuniste.

Timişoara: 19 decembrie 1989

Ediție dedicată evenimentelor de la Timișoara și reacțiilor internaționale de solidaritate cu victimele represiunii ceaușiste.

1977 – Eugen Ionescu: confuzia dintre ideologie și starea de fapt

Fragment dintr-un interviu cu dramaturgul Eugen Ionescudespre percepția României în Occident și actualitatea politică românească.

Oameni, destine, istorie” (moderator: Radu Călin Cristea).

Alexandru Paleologu îşi trece viata in revistă. „Cine fuge de suferinţă nu va cunoşte fericirea niciodată!” – o maxima care explica „seninatatea” şi onestitatea cu care Alexandru Paleologu işi reaminteşte de ani cumpliți de detenţie în temniţele comuniste şi de pactul încheiat ulterior cu Securitatea.


Virgil Ierunca despre Vlad Georgescu

La moartea lui Vlad Georgescu, Virgil Ierunca trece în revistă ultimele două cărți ale istoricului. O emisiune a Actualității Românești de la 25 noiembrie 1988.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.