‘Mihail Neamtu blog’

4 Comments »

 1. Domnule MIHAI NEAMTU, incercand sa dau de o adresa de e-mail a dvs. am ajuns aici si, am dat de un chip luminos de adolescent , care emana bunatate .De fapt , ceea ce mi-a atras atentia ascultandu-va pe net a fost tocmai o expresie directa si sincera a chipului dvs. care, intr-un mod ciudat , m-a dus cu gandul la personajul Micul print a lui A.S.Exupery si inca la cineva , Luigi Bambulea ( un om insetat de cunoastere ,absolvent a trei facultati ,teologie ortodoxa ,filologie si istoria artei). De ce v-am scris?-V-am urmarit cateva emisiuni si am observat ca sunteti un cautator de Adevar . Dar, in sensul filozofiei omenesti asa cum spune sf.ap. Pavel in 1 Corinteni.Aveti nevoie de Adevarul datator de viata care este Hristos . Eu am fost atee dar, prin cartea “Jurnalul fericirii ” am ajuns la BIBLIE. De 28 de cand m-am pocait Sf.Sriptura este pentru mine “painea vietii” si stiu ca adevarata cunoastere sta in cunoasterea lui Hristos.
  Am comentat ceva pe acea emisiune in care sunteti impreuna cu Visarion Alexa la Cambridge (?) ,cuvinte prin care Domnul mi-a spus ca am gresit .Imi cer iertare si dvs. si Domnului . Tatal ceresc sa va duca la izvorul apei vii ,Isus Hristos.
  SILVIA POP

 2. Stimate Domnule Mihai Neamţu

  Astăzi am aflat cu bucurie, prin intermediul unui pliant, că veţi candida la alegerile locale pentru funcţia de primar al sectorului 3, Bucureşti.
  Am putea avea în fruntea sectorului 3 un om cult, inteligent şi pregătit pentru administrarea celui mai mare sector al Bucureştiului, în interesul locuitorilor şi pentru împlinirea cât mai completă a aspiraţiilor acestora.
  Aceasta îmi dă impulsul de a vă scrie oful meu ca pensionar dar şi al multor altora ca mine, pentru ca în viitoarea dumneavoastră funcţie să reparaţi o nedreptate făcută de actualul primar Robert Negoiţă: interzi-cerea abuzivă a pescuitului recreativ de pe Insula Pescarilor din lacul IOR(Titan), zonă special amenajată pentru pescuit recreativ în timpul mandatului fostului primar al sectorului 3, Liviu Negoiţă.
  Potrivit Hotărârii nr. 304/31.08.2009 a CGMB, anexa 1 Art.3: Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda de la 100 la 200 lei pentru persoane fizice şi de la 1.000 la 2.500 lei pentru persoane juridice, următoarele fapte:
  h) Pescuitul fără autorizaţie cu excepţia zonelor special amenajate în
  acest sens,
  Deşi dispoziţia legală este clară, şi s-au cheltuit fonduri din bugetul lo-cal pentru mese speciale pentru pescari, pubele, iluminat, etc. înscrie-rea în harta parcului IOR ca Insula Pescarilor, actualul primar, prin în-călcarea dispoziţiilor legale, a dispus de câţiva ani interzicerea pescui-tului recreativ mai întâi motivând prohibiţie pentru creşterea unui puiet de peşte pe care primăria l-ar fi deversat în lac pentru refacerea faunei piscicole iar de curând că această zonă nu ar fi fost amenajată special pentru pescuit recreativ !?! (Noaptea minţii?)
  În consecinţă, vă rugăm ca în campania electorală pentru alegerile lo-cale din acest an să criticaţi abuzul actualei administraţii a primăriei sectorului 3 iar în viitoarea dumneavoastră funcţie de primar să dispu-neţi autorizarea imediată a pescuitului recreativ in Insula Pescarilor din sectorul 3 Bucureşti potrivit dispoziţiilor legale mai sus citate.

  Cu stimă,
  Mircea Lupeni, pensionar, locuitor al sectorului 3 Bucureşti

 3. Mulţumesc mult pentru aprecierea dvs. Pentru a fi mai bine informat:
  NOUL COD PENAL ACTUALIZAT 2020
  Art. 297
  Abuzul în serviciu
  (1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
  (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.

  Prin interzicerea pescuitului recreativ s-a ingrădit dreptul tuturor cetăţenilor care doresc să pescuiască liber, conform Hotărârii nr. 304/31.08.2009 a CGMB, anexa 1 Art.3 punctul h).

  Cu stimă,
  Mircea Lupeni

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.