Procesul lui Iisus

În câte ore a primit fiul Mariei sentința? 

I-a oferit cineva dreptul la apărare? Ce rol au avut Ana și Caiafa în regizarea arestului lui Hristos? 

Cât a valorat mita dată lui Iuda? Era Iisus vinovat de blasfemie? 

Pilat din Pont: un birocrat fricos sau prietenul adevărului? Ce a visat Claudia în noaptea dinaintea execuției? A dorit guvernatorul provinciei Iudeea să-i dea lui Iisus un verdict de achitare? 

A existat un Tribunal al poporului? Cum s-a divizat cercul ucenicilor lui Iisus? Ar putea fi numit și Petru un trădător? Ce s-a întâmplat cu Ioan, Toma și ceilalți apostoli? 

A fost Nicodim, membru al Sinderiului, apărătorul Mântuitorului? 

Ce vicii de procedură pot fi sesizate în desfășurarea procesului? Ar fi câștigat astăzi Iisus reparații morale la CEDO?

După trei decenii de lectură în original a Bibliei, părintele profesor Stelian Tofană (Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj) vine într-o dezbatere LIVE cu Mihail Neamțu și lansează câteva ipoteze tulburătoare: Pilat a fost „prietenul lui Iisus”, iar Ana și Caiafa patronau un sistem de corupție economico-religioasă, lipsit de orice corectitudine, transparență și imparțialitate!

Avocat și doctor în științe juridice, Lavinia Tec(Universitatea de Vest din Timișoara) dezvăluie pentru publicul român toate complicitățile ascunse ale piramidei puterii care l-a pironit pe Iisus pe Crucea din Golgota.

Specialist în Shakespeare, conf. dr. Adrian Papahagi va explica rolul mulțimilor înfierbântate și învățătura Evangheliilor (trecută prin opera lui Gustave le Bon sau René Girard) despre psihologia maselor în raport cu demnitatea persoanei.

O analiză juridică, filozofică, teologică și socială a celui mai important eveniment din istorie, cu referiri la literatură și cinematografie, de la Pier Paolo Pasolini și Nikos Kazantzakis până la Franco Zeffirelli, Martin Scorsese sau Mel Gibson. Vom relua eterna discuție despre soartă, libertate și predestinare. Cunoștea Dumnezeu deznodământul dramei din Ierusalim? Contează raportarea noastră personală la condamnarea lui Iisus?

Înregistrează-te acum pentru a comenta și pentru a pune întrebări LIVE în 28 aprilie 2021 de la ora 18:00 pe MarileCarti.ro

Transmisiunea va fi disponibilă pe YouTube. Dialogul cu invitații noștri este accesibil doar membrilor Clubului pe platforma Zoom.

2 Comments »

  1. Bravo, pentru revigorarea cuvintelor antice și plasarea lor în context modern. Serviciul dvs. arată relevanța actuală a unei astfel de înțelepciuni.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.