Sfaturi de viață

Bea apă de unde și calul se adapă. Așează-ți capul unde pisica doarme cel mai bine. Plantează un copac unde vezi cârtița făcând tunel. Construiește o casă nu departe de locul încălzit de-un șarpe. Sapă o fântână unde vezi păsările vesele făcându-și cuiburi, în bătaia soarelui.

Mergi la somn devreme și trezește-te odată cu găinile, astfel nu vei pierde răsăritul și nicio clipă a zilei. Fiecare zi va fi un nou început și vei căpăta o perspectivă minunată asupra vieții.

Hrănește-te cu fructe parfumate care atrag și un viermișor. Alege ciupercile cercetate și de musculițe. Mănâncă legume crude și fructe proaspete pentru a avea vigoare în trup, o minte ageră și-o inimă de leu.

Dacă îți arunci ochii mai des spre văzduh și vezi bolta nopții sau claritatea zorilor de zi, vei avea o minte mai liniștită și gânduri mai ordonate.

Preferă liniștea în locul vorbăriei: tăcerea va coborî spre adâncul sufletului, iar mintea ta va deveni limpede, calmă și odihnitoare. Zâmbește des, fii bun și roagă-te mereu: vei încălzi inima, curățind totodată sufletul. Trăiește bucuros cu semenii și cu Dumnezeu!

(*Text apocrif, atribuit Sf. Serafim de Sarov, călugăr și mistic rus, 1754-1833.)

1 Comment »

  1. Domnule Mihai Neamtu, aveti toata atentia mea. Pentru ca o meritati. JFK: ” we chose to go to the Moon. We.chose to go to the Moon not because it is easy, but because it is hard”…drama RroManeliei este ca RroManelistii habar nu au cine au fost si ce au vrut Konrad Haas, Herman Oberth, Gogu Constantinescu, Henry Coanda, Traian Vuia si mai ales: DE.CE a murit Aurel Vlaicu…
    Admir entuziasmul dumneavoastra contagios dar acesti RroManelisti inteleg oare aceasta vorbire ” pasareasca”??
    Ma indoiesc.. Iar.cei ce.”prind” ideea din zbor, zboara….
    Elon Musk:” it is already too late”.
    Va multumesc ca existati si il rog pe dumnezeul mamii lor de politicieni sa ne mai dea ragaz, poate totusi nu e chiar totul pierdut…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.