Dragonul otrăvit. China și pandemia minciunii

Cei născuți înainte de 1989 își amintesc tehnica raportărilor ceaușiste: totul, în propaganda Partidului Comunist Român, era o perfectă minciună. Mi-am amintit de faimoasele „raportări la hectar” citind zilele acestea presa liberă din Taiwan. Jurnaliști curajoși afirmă că, din nou, Republica Populară Chineză ascunde situația reală a infectărilor cu drăcescul Covid-19. Numărul noilor cazuri de infectare și a deceselor ar putea fi mult mai mare decât cel raportat în ultimele săptămâni.


Președintele Xi Jinping este prins într-o bătălie pentru putere în interiorul Partidului Comunist, fiind disperat să-și salveze funcția aleasă pe viață. După negaționismul și tergiversările practicate-n decembrie 2019, în luna ianuarie oficialii de la Beijing au luat decizii dure, extraordinar de grele pentru omul de rând. El află acum că un al doilea val de infecție ar putea să apară oricând în orașele, piețele, școlile sau cinematografele unei țări cu 1.4 miliarde locuitori.

Pandemia Coronavirus este o tragedie umană de proporții iar solidaritatea mi se pare, indiscutabil, necesară. Chiar nu înțeleg de ce China interzice experților virusologi din lumea liberă să studieze mutațiile Covid-19 în regiunea Wuhan. Secretomania și paranoia puterii sfârșesc, ca și Zidul Berlinului, sub loviturile furioase de ciocan ale mulțimii. 

Prin urmare, nu predic disprețul pentru o cultură care a dat lumii un înțelept precum Confucius ori un metafizician subtil ca Lao-Țî. Critica mea se adresează regimului politic responsabil pentru mușamalizarea informațiilor, îndoctrinarea ideologică a copiilor și persecuția nemiloasă a dizidenților. 

Luni întregi, membrii faimosului Politburo de la Beijing au ascuns epidemia și i-au pedepsit pe medicii care trăgeau un semnal de alarmă, inclusiv pe doctorul erou Li Wenliang. 

Critic puterea specializată în furt intelectual, plagiat și escrocherie. Vă reamintesc că profesorul Virgil Păunescu, fost consilier al președintelui Traian Băsescu, povestea cum a fost rugat de Ambasada Chinei, în ziua de 4 februarie, să colaboreze la punerea în practică a unui vaccin pentru coronavirus, pentru ca la data de 3 martie cercetătorii chinezi să publice un articol identic cu studiile românilor. Ba i-au și adăugat, cu tupeu, «All Rights Reserved»! Nu suntem deloc surprinși. Un bun sinonim pentru substantivul „comunism“ este nu doar „crimă”, ci și „cleptocrație“. Încă din 19 februarie, echipa de la Institutul Oncogen din Timișoara propusese o schemă de vaccinare pentru coronavirus.


După ce au lăsat nenorocirea Covid-19 să blocheze întreaga planetă, comuniștii chinezi au pornit o mașinărie agresivă de propagandă și încearcă să pozeze în salvatorii omenirii. În fapt, coronavirusul își are originea în regiunea Wuhan, unde a fost semnalat din toamna anului 2019.

După ce epidemia n-a mai putut fi ascunsă, China a continuat să ofere informații trunchiate către Organizația Mondială a Sănătății. Dacă R.P.C nu acționa ca o dictatură (ceea ce și este) și nu cenzura informațiile, azi eram mult mai bine pregătiți de pandemie și am fi salvat zeci de mii de vieți. Din păcate, peste tot în lume, China are în buznar agenți de influență care-i răspândesc minciunile. În România, oameni ca Victor Ponta au făcut o reclamă deșănțată acestei puteri hegemonice, imperialiste, mercantile și militariste.

Comuniștii de la Beijing au transformat dragonul chinezesc într-un șarpe veninos și perfid. „Cadourile” oferite acum țărilor occidentale seamănă cu acele mărgele colorate care amețesc doar naivii. Am convingerea că românii și est-europenii sunt vaccinați împotriva virusului totalitar și a minciunii deșănțate.

Numărul de locuri e limitat.

2 Comments »

  1. Mihai draga nici Romania nu s-a debarasat de aceste raportari ! Inca se minte si la noi, medici care isi dau demisia de aceea pleaca ca se ascunde adevarul!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.