Site icon Mihail Neamțu

N-am strâns semnături, ci am dat autografe

O societate liberă și o presă democratică se bazează pe vechiul principiu al dreptului roman: „audiatur et altera pars”. Am colaborat cu publicații internaționale (de la EuroNews până, cel mai recent, la The Economist) și nimeni în presa credibilă n-a eludat vreodată punctul de vedere al subiectului despre care se face vorbire.

Mai multe publicații (Mediafax, StiriPeSurse.Ro, etc.) au transmis că subsemnatul ar fi fost apostrofat în Piața Victoriei la mitingul Diasporei din 10 august pentru că am strâns semnături la alegerile prezidențiale din 2019. Informația este categoric falsă și cer un drept la replică sub următorul titlu: N-am strâns semnături, ci am dat autografe!

Preț de câteva ore, m-am aflat sâmbătă în Piața Victoriei unde am interacționat cordial cu sute de oameni. Este adevărat că timp de 30 de secunde, 4-5 cetățeni îngrijorați (între care și cunoscutul Marian Ceaușescu, lider al mișcării #Rezist) mi-au reproșat verbal susținerea pentru Referendumul din toamna anului 2018. Chestiunea a fost imediat lămurită. În câteva minute, am fost văzuți scandând împreună sloganuri antiguvernamentale. În rest, m-am întreținut cordial și am dat câteva autografe pentru cărțile Vârstele Iubirii și Visul României Mari.

N-au existat, așadar, tabele de semnături și nici liste. Nimeni n-a putut oferi probe video care să justifice titlurile rostogolite în mediul online. Deontologic, era absolut imperativă intervievarea subiectului despre care se publică o asemenea știre falsă și tendențioasă. Cer, așadar, publicațiilor care au dezinformat publicarea acestui drept la replică.

Presa este a patra putere a unei democrații. Pe minciună chiar nu putem construi o Românie mai bună.

Vă mulțumesc,

Mihai Neamțu

#fakenews #PiațaVictoriei

Exit mobile version