România la răscruce

Clientela politică s-a îmbogățit, în timp ce românii de bună credință și-au văzut copiii plecați, conturile evaporate, băncile devalizate, fabricile dărâmate, trenurile ruginite, șoselele fărâmate, autostrăzile surpate. Sistemul s‑a protejat pe sine, dar nu i-a protejat pe cetățeni. Nu mai putem continua așa.

Succesul aristocrației bugetare din ultimele decenii n-a fost și succesul dumneavoastră. Românii harnici se trezesc dimineața devreme și se culcă seara târziu. Politrucii sunt o adunătură de excursioniști. Când unii își petreceau vacanțele de lux pe bani publici, alții, oameni cinstiți, au rămas înghesuiți în apartamentelor lor modeste, plătind chirii scumpe în cartiere sărace. În timp ce unii se procopsesc la București, angajându-și rudele la Stat, în mii de sate românești tinerii au hotărât să plece, luând drumul greu al pribegiei. Cât timp ne vom mai lăsa lăsa umiliți de snobilimea vicleană și limbută?

Cu ajutorul lui Dumnezeu și din respect pentru înaintași, putem readuce legea și ordinea în țară. România are hrisoave și are blazoane, de la Ștefan până la Carol Întâiul și de la Mihai Viteazu până la Ferdinand Întregitorul. Am avut și mai avem atâția oameni oameni extraordinari!

Paulescu a descoperit insulina, Henri Coandă a gândit avionul cu reacție. Brâncuși a revoluționat arta modernă. Astăzi, cercetători români de geniu revoluționează știința inteligenței artificiale. Firme de IT produc softuri antivirus căutate sau cumpărate de cele mai mari companii din lume. Nu ne lipsesc inovatorii, creatorii de ceasuri smart și dezvoltatorii de tehnologii avansate, cum ar fi procesoarele visual sau sisteme de plăți ultra moderne.

Există o Românie Deșteaptă cu care ne putem mândri. Pe temelia educației, a caracterului și a virtuții trebuie să clădim o nouă Românie.

1 Comment »

  1. Excelenta analiza domnului Neamtu despre situatia actuala a Romaniei.
    Insa domnia sa nu ne ofera si o solutie politica. Aceasta analiza ar fi trebuit sa fie completata cu analiza prestatiei si ofertei partidelor existente in Parlament.
    Sa nu uitam ca saracia si coruptia au atins un nivel urias exact pe vremea cand partidul condus de fostul idol politic al d-lui Neamtu conducea Romania.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.