Recunoștință

Aflat într-o vale a plângerii, m-am tot rugat în 2018 și-n 2019 să-mi vină-n cale oameni buni, dăruiți, deștepți, generoși, autentici. De atunci, vă spun sincer, mi se cam împlinesc dorințele. Pedalam azi bicicleta pe străzile cartierului și, privind la cireșii înfloriți, realizam că am o puzderie de prieteni în lumea largă!

Nu-i merit, dar ei insistă…

Oriunde aș ateriza prin America sau Europa știu c-aș găsi o pernă și-o saltea, o ciorbă și-un zâmbet frățesc. Nu e fabulos? N-am să pomenesc numele acestor minunați compatrioți, dar ei știu că-i port în gând, cu multă recunoștință. Sunt bogat. Ei reprezintă declarația mea de avere!

După Referendumul pentru familie, am realizat că există o puzderie de români onești, gata să împartă cu tine o pâine, o lacrimă și-o bucurie. Da, suntem trecători… Dar iată că-mi vine să spun: „Doamne, Tu ești stăpânul întâmplărilor mici și al contextelor semnificative!”

E atât de important să ieși din bula autovictimizării, în care dai mereu vina pe context, pe sistem, pe ceilalți! E atât de ușor să te bucuri de reușitele altora: în loc să le bârfești succesul, lasă-te inspirat, motivat, ghidat.

Vei fi atras ca un magnet spre viața plină de surprize și necunoscute. Regretele n-ajută pe nimeni! În plus, e absurd și chiar stupid să repeți greșelile trecutului așteptând rezultate diferite.

Resetarea minții mi se pare, astăzi, cheia împlinirii. Renunți la anumite obiceiuri. Scurtezi anumite conversații sterile. Cauți oameni care-ți împărtășesc valorile și, mai ales, entuziasmul.

Pleacă din locul unde nu rodești. Pune sămânța faptei și a cuvântului acolo unde pământul e reavăn. Cere și puțin soare. Acordă-ți dreptul să greșești. E OK să nu știi chestii. E nasol să nu vrei mai mult de la viață. Dă-ți voie să te bâlbâi, precum Demostene, înainte de-a deveni un mare orator!

O primăvară frumoasă și curajoasă vă doresc, din toată inima. Tuturor.

3 comentarii »

  1. Hristos a Inviat. Va rog, ii puteti transmite si dlui gigi becali,a.c vorbiti de mari Sfinti,precum Sf Ier. Ioan Gura de Aur si toti sfintii pomeniti in interviu, sa nu ne permitem aa ne tutuim cu sfintii care atat au patimit pe pamant si Domnul i.a preaslavit. Sa mi fie cu iertare. Hristos a Inviat. Daca celor din lume ne adresam cu domn sau doamna, Sfintilor cu Sfantul … bucurie sfanta

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.