Recunoștință

Pedalam azi bicicleta pe străzile cartierului și realizam că sunt un om binecuvântat. Aflat într-o vale a plângerii, m-am rugat cândva să-mi vină-n cale oameni buni, generoși, deșepți, autentici. De atunci, vă spun sincer, mi se cam împlinesc dorințele. Am o puzderie de prieteni în lumea largă. Nu-i merit, dar ei insistă…

Oriunde aș ateriza prin America sau Europa știu c-aș găsi o pernă și-o saltea, o ciorbă și-un zâmbet frățesc. Nu e fabulos? N-am să pomenesc numele acestor minunați compatrioți, dar ei știu că-i port în gând, cu multă recunoștință. Sunt bogat. Ei reprezintă declarația mea de avere!

După Referendumul pentru familie, am realizat că există o puzderie de români onești, gata să împartă cu tine o pâine, o lacrimă și-o bucurie. Da, suntem trecători… Îmi vine, totuși, să spun: „Doamne, Tu ești stăpânul întâmplărilor mici și al contextelor semnificative!”

Ce sfat i-aș da unui om căzut? Întinde mâna unui necunoscut. E atât de important să ieși din bula autovictimizării, în care dai mereu vina pe context, pe sistem, pe ceilalți! E atât de ușor să te bucuri de reușitele altora: în loc să le bârfești succesul, lasă-te inspirat, motivat, călăuzit. Resetarea minții este cheia împlinirii. Renunți la anumite obiceiuri. Scurtezi anumite conversații sterile. Cauți oameni care-ți împărtășesc credința, valorile și, mai ales, entuziasmul.

Vei fi atras ca un magnet spre viața plină de surprize și necunoscute. Regretele n-ajută pe nimeni! În plus, e absurd și chiar stupid să repeți greșelile trecutului așteptând rezultate diferite. Pleacă din locul unde nu rodești. Pune sămânța faptei și a cuvântului acolo unde pământul e reavăn. Cere și puțin soare. Acordă-ți dreptul să greșești. E OK să nu știi chestii. E nasol să nu vrei mai mult de la viață. Dă-ți voie să te bâlbâi, precum Demostene, înainte de-a deveni un mare orator!

O viață frumoasă vă doresc, din toată inima. Tuturor.

4 Comments »

  1. Cu drag de Hristos primim pe tot cel care are nevoie de noi. Tare m-aș bucura să pot să vă găzduiesc și eu.
    Claudiu Boia de la Zalau

  2. Hristos a Inviat. Va rog, ii puteti transmite si dlui gigi becali,a.c vorbiti de mari Sfinti,precum Sf Ier. Ioan Gura de Aur si toti sfintii pomeniti in interviu, sa nu ne permitem aa ne tutuim cu sfintii care atat au patimit pe pamant si Domnul i.a preaslavit. Sa mi fie cu iertare. Hristos a Inviat. Daca celor din lume ne adresam cu domn sau doamna, Sfintilor cu Sfantul … bucurie sfanta

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.