Moise Guran și teoria conspirației

„Nu o suspendare a lui Donald Trump mă îngrijorează, ci cam ce ar putea face rușii ca să împiedice asta.” Teoria conspirației era lansată și la noi de ageamiul atoștiutor, Moise Guran. După ce procurorii SUA au negat existența oricărei coordonări între Kremlin și Donald Trump, trăncănitorul a ales să tacă.

Nici măcar nu-și cere scuze în fața publicului, pentru că l-a aburit doi ani de zile cu povești de adormit copiii. Nu-i pasă că și-a dezinformat cititorii, el, marele deontolog. Mai rău, Guran refuză să comenteze știrea transmisă (à contre-cœur) pe o aplicație specializată în… cutremure false.

„Sunt americanii idioți?” sau „Maimuța a rămas singură la cârmă…” — iată doar câteva din indignările unui jurnalist care prețuiește o integritatea imună la adevăr. Dacă Trump e o maimuță, dumneata ce ești, curcan înfoiat?

Jurnalismul onest presupune o muncă de cercetare, documentare, analiză și sinteză. Ziariștii adevărați au măsura cuvintelor și caută să slujească publicul printr-o ascultare a ambelor tabere politice. Meseria de jurnalist este pe cale de disparție… Din fericire, sunt tot mai puțini români care dau credit mercenarilor de ocazie, amatorilor guralivi, specialiștilor lui pește prăjit.

Pentru toți conspiraționiștii, diversioniștii, propagandiștii și colportorii de minciună bolnavi de TDS (Trump derangement syndrome), n-am astăzi decât un simplu cuvânt: să vă fie rușine!

1 Comment »

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.