Un scenariu pentru 2020

România e mereu mai surprinzătoare și mai cuprinzătoare decât bula de Facebook a fiecăruia dintre noi. Nu mă înjurați doar pentru că vă spun că-i matematic posibil ca, în iarna lui 2020, partide precum PSD (30%+), ALDE (10+), UDMR (5+), Ponta (5%+) și mercenarii de la minorități să dea noul guvern. Fără parteneri în Palatul Victoria, Palatul Cotroceni va fi decor instituțional într-o Republică parlamentară.

Dacă vrem victoria Dreptei în 2020, PNL trebuie să lupte pentru alt electorat decât USR & Plus. Există și o Românie așezată a omului gospodar, harnic și întreprinzător, creștin și familist, patriot și poate chiar unionist, îndrăgostit de autostrăzi europene, orașe curate și servicii occidentale. Cine vorbește pe limba acestor oameni?

Cine face jocurile lui Dragnea? Cei care împing neomarxismul ca alternativă la cleptocrație; cei care echivalează liberalismul clasic de tip Thatcher cu progresismul de tip Macron. Cine ajută PSD? Cei care disprețuiesc capitalismul, competiția și piața liberă. Cine încetinește creșterea PNL? Cei care nu înțeleg importanța demografiei și a familiilor puternice. Cine slăbește forța noastră în Europa? Cei care înjură vechile tradiții și valorile spirituale ale națiunii române.

Neasumarea liberalismului economic și a platformei conservatoare înseamnă sinucidere pentru Dreapta. Scenariul din București, unde PNL a ajuns pe locul trei (după PSD și USR), poate fi rescris în alte orașe.

Fără candidați creștini pe locurile eligibile la europarlamentare, mobilizarea pro-PNL va fi slabă. A lăsa România în mâinile guvernării PSD pentru încă cinci ani (2019-2024) ar fi catastrofal. Qui potest capere, capiat.

Dreapta înseamnă muncă & prosperitate, nu sărăcie și asistențialism. Dreapta pledează contra birocrației și pentru proprietate privată. Dreapta ține vie pasiune pentru libertate (inclusiv libertatea de expresie). Dreapta înseamnă instituții stabile, nu delir revoluționar. Dreapta întărește echilibrul puterilor, nu abuzul lor. Dreapta protejează persoana umane și nu justifică isteria colectivistă. Dreapta cultivă dragostea de patrie, grija pentru viață, preocuparea pentru viitor și gândul la înaintași.

Dreapta e soluția pentru România.

1 Comment »

  1. As fi incantat daca dl Neamtu mi-ar indica partidul de dreapta romanesc care sprijina intr-adevar valorile liberalismului, pentru ca eu cel putin nu am identificat vreunul, cu exceptia ALDE care este insa mic si slab sustinut electoral.
    In lumea politica a Romaniei din anul de gratie 2019 se poate constata un paradox demn de Kafka: PSD, a carui sorginte comunista este indiscutabila, militeaza pentru apararea drepturilor si libertatilor omului ( motivele pentru care o face sunt o alta discutie ) si guverneaza cu destule masuri de dreapta.
    De partea cealalta, PNL care are in insasi genetica sa istorica apararea drepturilor si libertatilor cetatenilor, a devenit mai nou aparatorul institutiilor de fortza ale Statului, in frunte cu “”liberalul”” Johannis.
    O pervertire mai hidoasa a politicii romanesti este greu de imaginat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.