Venezuela: comunism fără hârtie igienică

Mai țineți minte, oare, elogiile prostănacului Sean Penn, actor hollywoodian, la adresa lui Hugo Chavez? Să mai evoc aici minciunile sfruntate ale unui Bernie Sanders sau Jeremy Corbin despre succesul revoluției socialiste din Venezuela? O mulțime de idioți utili, de la regizorul Michael Moore și până la Danny Glover, au aplaudat politicile economice care au scufundat în haos, violență și sărăcie cea mai prosperă țară sud-americană…

Să nu-l uităm pe Joseph Stiglitz, economistul care a adus osanale guvernului care a naționalizat hârtia igienică și toate industriile performante. Ca și-n România anilor 1950, Venezuela socialistă a lichidat, torturat sau marginalizat liderii Opoziției. Leopoldo Lopez, lider al orașului Caracas, a fost condamnat la 14 ani de închisoare…

Unde e compasiunea vedetelor premiate cu Oscar? Unde-s apărătorii drepturilor omului într-o țară unde protestatarii sunt împușcați pe stradă iar adulții înfometați ucid pentru hrană animale de la grădina zoologică?

Statisticile spun că 75% din venezueleni au pierdut în medie aproape 10 kg în greutate. Socialismul rămâne cea mai bună cură de slăbire într-o țară sprijinită de azi Rusia, Iran și Coreea de Nord.

Știam că-n Hollywood cultura istorică rămâne la genunchiul broaștei. Trist este că, în pofida sancțiunilor economice, Uniunea Europeană încă nu l-a recunoscut pe Juan Guaidó drept președinte interimar al Venezuelei. Susținut de mafia narcoticelor și de generalii corupți ai unei armate care și-a mitraliat propriul popor, Nicolás Maduro l-a numit pe Donald Trump „noul Hitler” al politicii internaționale. Vă miră că toți comuniștii, de la Moscova până la Havana, i-au cântat în strună?

Narcodictatura trebuie să lase loc democrației și libertății!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.