Esența familiei este loialitatea

Esența familiei, dar și a națiunii, e loialitatea. Fără devoțiune, afecțiune și respect între toți membrii unei familii, adversitățile vieții risipesc idila romantică sau orice fragilă construcție conjugală. „Tot ce-i adevărat continuă”, spunea un filozof. Miza relației maritale nu e plăcerea de moment, ci transmiterea unei moșteniri materiale și spirituale.

Cei din vechime priveau familia ca pe o grădină unde buruienile erau zilnic plivite. Totul se orienta către viitor.

Limba, credința, îndemânările, cunoștințele, moralitatea și cinstirea sărbătorilor erau inelul de legătură între generații. Nu contează durerea de moment, ci moștenirea lăsată-n urmă. Grija pentru prunci face din jertfa părinților și dedicația bunicilor un gest de normalitate.

Prin educarea copiilor, adulții își plătesc datoria față de strămoși.

Familia, pe scurt, operează după alte reguli decât un business obișnuit, unde calculul de profit individual precumpănește în fața echipei. Când nu mai înțelegem principiul loialității, logica sacrificială și etica responsabilității, pierdem nu doar instituția familiei, ci și apartenența la o națiune, oricare ar fi aceasta.

Donează „Povara libertății. Atei, sfinți, genii și gangsteri politici”

Fă cadou unui tânăr din România acest „curs concentrat de teologie politică” (Adrian Papahagi) care se prezintă publicului într-o ediție integral revizuită, înnoită și adăugită. Vă mulțumim! Echipa #RomâniaDeșteaptă

$12.97

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.