Cine sunt conservatorii de azi?

Cine sunt conservatorii, astăzi, în lumea occidentală? Oamenii lui Putin, spun propagandiștii. Bat câmpii, pentru că ei n-au vorbit niciodată cu patronul unui restaurant de cartier, sătul de controale abuzive ale Fiscului.

N-au discutat nici cu polițistul din sudul Franței, care dimineața își sărută copiii pe frunte, fără să știe dacă se mai întoarce viu acasă; cu inginerul constructor, obosit de hârtii, autorizații și alte reglementări birocratice; cu mama dornică să-și crească pruncii în valorile familiei; cu antreprenorul care vrea să-și reinvestească profitul; cu preotul sau pastorul speriat că n-are dreptul să mai predice din toate cărțile Bibliei; cu dirijorul de la Operă, căruia criticii literari i-au spus că Flautul Fermecat de Mozart ar fi o producție… rasistă; cu muncitorul unei fabrici de strunguri din Midwest, care înțelege că Trump apără interesele industriei americane; cu jurnalistul de investigație care a mirosit aerul stricat al mlaștinei globaliste; cu profesorul de gimnaziu, speriat de câte droguri consumă astăzi adolescenții; cu tatăl unei fetițe de șapte ani, îngrijorat că băile transgender ar putea încuraja pedofilia; cu angajatul de la Starbucks, sătul de cursurile de reeducare; cu pensionarul octogenar, nemulțumit de străzile murdare și parcurile neîngrijite ale Italiei…

Conservatorii sunt oamenii abandonați de elita arogantă și trăncănitoare.

Comandă „Povara libertății. Atei, sfinți, genii și gangsteri politici: ce ne-au dat și ce ne-au luat?”

Acest „curs concentrat de teologie politică” (Adrian Papahagi) se prezintă publicului într-o ediție integral revizuită, înnoită și adăugită. *Livrarea în Europa și SUA se face în termen de 30 de zile de la apariția cărții (1 august 2018).

$19.97

1 comentariu »

  1. Bine spuse lucrurile in articol, intr-un mod concentrat. Conservatorii vor sa conserve ceea ce le-a daruit Creatorul, care le-a spus sa pastreze ceea ce au primit.

Lasă un răspuns