Cum trăiesc creștinii?

„Creștinii nu trăiesc deosebiți de ceilalți oameni nici prin pământul pe care trăiesc, nici prin limbă, nici prin îmbrăcăminte. Nu se folosesc de o limbă deosebită, nici nu duc o viață străină. Ei urmează obiceiurile băștinașilor și în ținută și în hrană și în celălalt fel de viață, dar arată o viețuire minunată și recunoscută de toți ca nemaivăzută.

Locuiesc în țările în care s-au născut, iau parte la toate ca cetățeni, dar pe toate le rabdă ca străini. Se căsătoresc ca toți oamenii și nasc copii, dar nu aruncă pe cei născuți. Întind masă comună, dar nu și patul. Sunt în trup, dar nu trăiesc după trup. Locuiesc pe pământ, dar sunt cetățeni ai cerului. Se supun legilor rânduite de stat, dar, prin felul lor de viață, biruiesc legile.” (Epistola către Diognet)

1 Comment »

  1. Apropos de cum traiesc crestinii, poate ca este bine ca ateiii si liber-cugetatorii sa remarce faptul ca cele 10 porunci biblice sunt cuprinse, intr-o forma sau alta, in legile laice ale Justitiei din toate tarile democratice, astfel incat, in lumea democratica, chiar si cei care il neaga pe Dumnezeu sunt obligati prin lege sa respecte ceea ce Dumnezeu a scris pe cele doua table de piatra pe care I le-a dat lui Moise.
    Crestinismul ne-a civilizat si ne-a umanizat modul de viata si relatiile inter-umane.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.