Românii din America

Plin de tenacitate, românii din America emulează râvna lui Emil George Palade, biologul laureat al Premiului Nobel; ale matematicianului Liviu Librescu și ale miilor de ingineri, savanți, profesori, antreprenori, medici, cercetători, preoți sau pastori, dulgheri ori zidari de ispravă, care și-au înmulțit talantul și-au devenit sarea pământului la New York, Chicago, Cleveland, Detroit sau Los Angeles.

Statuia libertății ține aprinsă flacăra visului pentru milioane de oameni. Inclusiv caravanele formate din populații latino confirmă excepționalismul american.

Toți cei îndrăgostiți de patria lui George Washington știu că la terminarea unei competiții există un singur câștigător. Într-o olimpiadă, medalia de aur se acordă doar celui care a obținut succesul. Cum? Prin sacrificiu și spirit de luptă. Pentru a birui, e nevoie de o mentalitate de învingător.

Cred că idealul independenței din 1776 rămâne valabil și astăzi pentru noi toți. Viața mea e viața mea și a nimănui altcuiva. Eu nu sunt făcut pentru a aparține guvernului, nici băncilor, corporațiilor multinaționale sau ideologiilor omenești, prea omenești.

Omul e creat nu pentru birocrație, ci pentru iubire și libertate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.