Românii liberi și puternici

Istoria o fac eroii. Ceilalți o comentează. 

În 1989, românii au pus capăt dictaturii lui Nicolae Ceaușescu. Cum? Prin jertfă. Nu oportuniștii sau nomenclaturiştii au ieșit în stradă, ci tinerii frumoși și liberi. La Timişoara, Lugoj, Arad, Sibiu, Braşov, București sau Cluj, zeci de mii de piepturi au strigat: „Jos comunismul!” Cine erau protestatarii de atunci? O minoritate curajoasă. Între timp, mulți au părăsit țara, scârbiți de tropăiala rinocerilor reîntorși pe plantație.

O gașcă de nevrednici ne-au aruncat patria în mlaștina mediocrităţii. O golesc de oameni talentați și sclipitori. O storc de resurse. Îi pustiesc viitorul și îi înveninează sufletul.

Cei mai mulți români au ieşit din sărăcie prin vama Borș, Nădlac sau Otopeni. Unde s-au realizat? Departe de mormintele strămoșilor. Prețul? Milioane de români vârstnici visează înlăcrimați la un Crăciun petrecut în familie. Își doresc să-și vadă copiii și nepoții, să știe că nu-i doar masa bogată, ci și veselie-n casă…Încă mai cred că țara noastră nu-i o cauză pierdută. De ce? Pentru c-am întâlnit pretutindeni oameni gospodari. Românii care se trezesc dimineața devreme și se culcă seara târziu ignoră propaganda televizată şi își suflecă mâinile pentru a schimba o școală, o stradă, un oraș, o comunitate. N-au pensii speciale și nu caută fenta ori scurtătura. Îi găsiți oriunde, însă nu printre profitori. 

Da, mai avem compatrioți care n-au uitat isprăvile dorobanților din 1878 sau curajul țăranilor din 1917, când armata Regelui a redat poporului încrederea în victorie. 

Mai avem încă oameni demni de istoria înaintașilor. Ei nu cerşesc privilegii, ci îşi câştigă singuri pâinea. Îi veți găsi oriunde, dar nu în aristocrația bugetară a tăietorilor de frunze. Valorile lor? Respectul și onoarea, dreptatea și frăția. 

Românii liberi și puternici n-au dezertat. Niciodată.

2 Comments »

  1. Spus pe șleau dar cu concursul unor conducători patrioti care la rândul lor au fost vânduți de uneltitori și urmași acestora.

  2. Din pacate ciuma rosie a distrus pe eroii neamului care au realizat Marea Unire si au dat stralucire acestui neam printre neamurile de pe mapamond.. Toti au fost incarcerati, umiliti si ucisi de regimul comunist. Iuliu Maniu, Vaida Voievod, Vasile Goldis, Iuliu Hossu, Pan Halipa, Daniel Ciugureanu si inca multi altii au fost cu totii distrusi de catre regimul comunist. Acestor eroi trebuia sa li se ridice statui prin marile orase ale tarii si prin locurile importante pe unde au activat, ca generatiile de romani sa-si cunoasca eroiii care au dat stralucire acestei natii. Din memoria lor natia romana putea sa-si extraga seva, dar ciuma rosia care a distrus aceasta natie parjoleste totul pana ce natiunea aceasta ramane in derizoriu cu o masa de needucati si idioti ce sustin cu voturile lor persistenta ciumei rosii.
    Acest popor are nevoie de Dumnezeu. Sansa acestei natiuni este Isu,s Christos. Nu monumente si festivitati de inaugurare lipsite de Christos. Liderii BOR vor sa reediteze aducerea, sub presiune in Bucuresti a oamenilor cu autocarele. Ca in cazul manifestatiilor psd-alde. Cui foloseste? Vanitatii lor. Care mantuire a neamului?!? Biet popor de oi ratacite!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.