Câțiva știu exact ce fac și au lucrat cu dibăcie la boicotarea referendumului.

Cei mai mulți însă sunt, ca de obicei, niște “inocenți utili”, după cum îi numea Mises. Mașinăria de propagandă neomarxistă i-a convins că sunt isteți, toleranți și iubitori de oameni dacă stau acasă. Și habar n-au că sunt părtași la o victorie de parcurs a ideologiei care a scufundat România în bezna comunistă acum 70 de ani.

Nu cunosc istoria comunismului și tezele sale, nu înțeleg că miza e destructurarea familiei nucleare pentru a facilita ingineria socială, nu percep subtilele manipulări: prezentarea redefinirii căsătoriei ca fiind un drept al omului care chipurile e încălcat, demonizarea celor care se opun ca fiind habotnici plini de ură, în timp ce promotorii doctrinei “progresiste” sunt, bineînțeles, un monument de iubire și toleranță, “oameni noi” fără prejudecăți. Și uite așa, banala definire a căsătoriei ca uniune între bărbat și femeie devine deodată un act de extremism. Aceste tehnici sunt folosite de zeci de ani, au fost doar reciclate de propagandiștii autohtoni contemporani. Nu au ei creativitatea și inteligența necesară pentru a produce mesaje originale.

Dezinformarea abilă și lingușeala funcționează, necunoașterea orbește, fracturile logice trec neobservate iar sofismele sunt însușite pe nemestecate. Rezultatul pe termen lung se va dovedi, încă o dată, slăbirea libertății individuale și coeziunii naționale, a prosperității materiale și spirituale, îndepărtarea de Adevăr.