Prietenii mă văd ca pe un scriitor, educator și om politic vocal. Dușmanii ar prefera să nu mă vadă deloc.

Am copilărit la poalele Munților Apuseni, unde am învățat să iubesc libertatea, cărțile și caii fără căpăstru.

La 18 ani, ca olimpic național la Filozofie, am văzut prima oară Occidentul. Zece ani mai târziu am devenit doctor al King’s College Londra. De-a lungul timpului, am fost lector la Acton University, dar și conferențiar, public speaker sau trainer. Am scris mai mult de zece cărți și mai puțin de o sută. Temele favorite: libertatea, credința și valorile civilizației iudeo-creștine.

Conversațiile m-au adus în preajma unor importanți oameni de cultură, de la regretatul istoric Neagu Djuvara, poetul Ioan Alexandru, teologii Andrew Louth, John Behr sau David Bentley Hart până la scriitorul Andrei Pleșu, medievistul Adrian Papahagi, diplomatul Teodor Baconschi, muzicianul Grigore Leșe sau eseistul Horia-Roman Patapievici. M-am sfătuit cu politicieni de anvergură din România, Europa occidentală și Statele Unite.

I-am citit cu atenție pe vechii greci, de la Platon și Aristotel până la Ioan din Patmos sau Pavel din Tarsus. Am parcurs comentarii patristice ale Bibliei și canonul modern al filozofiei.

Călătoriile de studiu m-au condus în zeci de țări din patru continente: Egipt, SUA, Italia, Guatemala, China, Iordania, Turcia, Hong Kong, Ucraina, Lituania, Islanda, Canada și altele. Aflat în străinătate, n-am trimis românilor cărți poștale, ci eseuri despre Nordul spiritual al lumii occidentale. Între cărțile publicate, remarcă două titluri de best-seller: Vârstele Iubirii (2016) și Fenomenul Trump (2017).

Pe lângă zecile de mii de volume din casele românilor, intervențiile Facebook LIVE și YouTube au depășit cinci milioane de vizualizări.

Donează „Povara libertății. Atei, sfinți, genii și gangsteri politici”

Fă cadou unui tânăr din România acest „curs concentrat de teologie politică” (Adrian Papahagi) care se prezintă publicului într-o ediție integral revizuită, înnoită și adăugită. Vă mulțumim! Echipa #RomâniaDeșteaptă

$12.97

În toamna anului 2011, un manifest intitulat Noua Republică a declanșat o mișcare civică de la firul ierbii, atrăgând votul a zeci de mii de compatrioți. Claritatea doctrinară a platformei noastre a dat României o gură de oxigen. Când evaluez acel start-up politic, sunt mândru de aplombul și energia oamenilor cu care am lucrat atunci, pro bono. Le mulțumesc!

În nenumărate apariții TV, am apărat libertatea individuală și valorile civilizației iudeo-creștine.

Sunt dublu licențiat al Universității Babeş-Bolyai din Transilvania. Într-o carte viitoare vreau să povestesc experiența trăită ca student Erasmus al Universității Ludwig Maximilians din Bavaria și Master of Arts al Universității din Durham. După absolvirea Universității din Londra, King’s College am urmat stagii de cercetare în Statele Unite la Russell Kirk Center (Mecosta, Michigan) și Woodrow Wilson International Center for Scholars(Washington DC).

Întors acasă, am devenit bursier la Colegiul Noua Europă, asumând apoi directoratul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului. Am lansat o revistă la standarde internaționale: History of Communism in Europe. A New Journal in Comparative Politics. Obsesiile pașoptiste m-au făcut să mă zbat pentru nașterea Institutului de Istorie a Religiilor (apărut în 2008, sub cupola Academiei Române), dar și să coordonez programele educative ale Fundaţiei Creştin-Democrate.

Lupt mai departe pentru o Românie deșteaptă, adică pentru o națiune sănătoasă trupește, trează spiritual, prosperă economic, puternică militar și tânără demografic. În marele concert al națiunilor, vocea noastră are un timbru aparte. Să-l cultivăm.