În apărarea unui gentleman: Vasile Bănescu

Cu mintea lor de bibilică (și lătrat de pitbul), milițienii corectitudinii politice l-au atacat zilele acestea pe unul dintre cei mai delicați oameni din spațiul public românesc: ziaristul Vasile Bănescu. Delatorii l-au pârât la CNCD — o instituție partizană și liberticidă, elevată orwellian, ca Minister al Adevărului, deasupra muritorilor de rând.

Om rafinat și vertical, deopotrivă elegant și ferm, dl. Vasile Bănescu e „vinovat” pentru că a citat concluziile unor studii sociologice asupra căsătoriilor timpurii în comunitățile roma. Ocurența prematură a vieții sexuale în anumite culturi & societăți este o evidență antropologică. Chiar dacă unele studii ar face anumite corelații eronate, e jalnic să știința se practică sub povara amenzilor și a cenzurii. Numai Dialogul reprezintă calea spre Adevăr și lumină.

Libertatea de expresie și libertatea de conștiință sunt drepturi constituționale pentru care tinerii au murit la Revoluția din 1989. Vom accepta batjocorirea libertății în numele „gândirii unice de Partid și de Stat”?

1 comentariu »

  1. Subscriu total și mă împotrivesc corectitudinii politice în forma pe care aceasta a ajuns s-o îmbrace. Vasile Bănescu este unul dintre puținii oameni vizibili a căror gîndire, așa cum este ea exprimată, mă odihnește.

Lasă un răspuns