Site icon Mihail Neamțu

Vom prinde cândva trenul istoriei?

Vin din viitor și vă spun că n-arată deloc bine.

PSD trădează România bucată cu bucată; suntem conduși de analfabeți; exodul creierelor continuă; exportăm medici și importăm refugiați; infrastructura e doar pe hârtie; distrugem instituții ale civilizației europene care au rezistat mii de ani; guvernul maschează șomajul tinerilor; diplomele de master produc chelneri sau ospătari; n-avem budă-n casă, dar vorbim despre schimbarea de sex; iar Facebook te închide într-o bulă, fără să-ți plătească abonamentul la smartphone.

Numărul de absolvenți de liceu s-a înjumătățit față de câți eram în generația mea. Îmbătrânim și n-avem destulă forță de muncă. În locul cărților, se consumă prafuri. Chefuim în draci, de Sfântu’ Ion și Valentine’s, de Paști ori 1 mai. Țara e pusă la punct și noi bem berea la pet.

Dreapta se încăpățânează să spună că teme precum ucenicia, taxele mici, antreprenoriatul, credința sau familia nu prea contează.

În viață totul se plătește. Chiar crede cineva că-n ritmul ăsta de chermeză beată va mai fi România o țară peste 50 ani? Chiar ne facem iluzii că putem prinde din urmă trenul istoriei?

Exit mobile version