Vom prinde cândva trenul istoriei?

Vin din viitor și vă spun că n-arată deloc bine.

PSD trădează România bucată cu bucată; suntem conduși de analfabeți; exodul creierelor continuă; exportăm medici și importăm refugiați; infrastructura e doar pe hârtie; distrugem instituții ale civilizației europene care au rezistat mii de ani; guvernul maschează șomajul tinerilor; diplomele de master produc chelneri sau ospătari; n-avem budă-n casă, dar vorbim despre schimbarea de sex; iar Facebook te închide într-o bulă, fără să-ți plătească abonamentul la smartphone.

Numărul de absolvenți de liceu s-a înjumătățit față de câți eram în generația mea. Îmbătrânim și n-avem destulă forță de muncă. În locul cărților, se consumă prafuri. Chefuim în draci, de Sfântu’ Ion și Valentine’s, de Paști ori 1 mai. Țara e pusă la punct și noi bem berea la pet.

Dreapta se încăpățânează să spună că teme precum ucenicia, taxele mici, antreprenoriatul, credința sau familia nu prea contează.

În viață totul se plătește. Chiar crede cineva că-n ritmul ăsta de chermeză beată va mai fi România o țară peste 50 ani? Chiar ne facem iluzii că putem prinde din urmă trenul istoriei?

6 Comments »

  1. Domnule Neamțu, ați ochit bine problemele. Dreapta să o lase moale cu corectitudinea politică, să facă școli profesionale private cu finanțări private și cu toții la … muncă!

  2. Iar tot dreapta, pe tema credinței și familiei, facă bine și uite-se la conservatorii americani (adică la unii dintre republicani) și să lase deoparte ochiadele și pășunile europene neomarxiste. De la preșe… adică vlădică la opincă. Că prin Europa, vai și-amar de ‘dreapta’ ei.

  3. Da, mă străduiesc. Mai cu burse de merit pe discipline la câteva licee, mai cu locuințe pentru familii muncitoare dar mai modeste financiar, mai cu un protest pe ordonanța 13 or justiție ori cu gura pe autoritățile publice locale să facă treabă. Ori cu promovare a familiei și pro viață la câte un marș. Felicitări pentru gândirea și pasiunea ce o puneți în folosul României!

  4. Eu am fost și am ramas optimista. Să nu uităm:” Ce nu-i cu putință la oameni e cu putință la Dumnezeu!”

  5. Vă citesc blogul de f. puțin timp deci nu prea vă cunosc (decât din puține articole preluate rareori pe alte site-uri conservatoare).
    1. Exprimarea ”n-avem x, dar vorbim de y” de obicei se referă la DOUĂ LUCRURI BUNE, DE DORIT. (”N-avem bicicletă, dar vorbim de BMW”). Sper că e o neatenție și nu tot așa e cazul la dvs. când ziceți ”n-avem budă-n casă, dar vorbim despre schimbarea de sex”.
    2. Cred că trebuie să faceți o reevaluare a ce înseamnă partid de dreapta. Partidele care ”se încăpățânează să spună că teme precum … credința sau familia nu prea contează” ar trebui să ne fie clar, zic eu, că nu sunt de dreapta. Dacă prin partid de dreapta dvs înțelegeți partidele din opoziție cred că sunteți în eroare. Chiar dacă a fost odată de dreapta PNL-ul de astăzi este tot mai de stânga. Aproape că are același discurs (doar că puțin mai diluat) ca și USR-ul a cărui ideologie este clar de stânga.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.