Jordan, inimă de leu

Iată o carte pentru cei care nu (mai) citesc cărți! Iată un volum pentru cei care-și privesc fața necosmetizată în oglindă. Iată povețele unui rebel cu o cauză.

img_0295

Sunt reguli de viață care îmblânzesc firile boeme și trezesc sufletele adormite. Există pledoarii pentru adevăr necesare într-o lume îngrășată cu zahăr, carbohidrați și ipocrizie. Tinerii sătui de urât, tristețe sau înșelare caută astăzi un ghid inteligent – un GPS necesar tuturor celor naufragiați, aflați în derivă. Iată colacul de salvare instalat pe corabia nebunilor​!​

Dacă ai fost zguduit de trădare, abandon, faliment sau divorț, poți găsi o explicație cinstită. Dacă ai ratat un examen sau dacă ești robul unor adicții ascunse, te așteaptă diagnosticianul cu inimă de leu și ochi de vultur. Oricine a trecut prin experiența amară a eșecului va găsi aici cuvinte mângâietoare.

Jordan Peterson: tatăl maturizat prin suferința copiilor; psihoterapeutul care ascultă mărturisiri imposibile; doctorul pregătit să vindece maladii ale sufletului; filozoful care înțelege catastrofele modernității. Bine ați venit în compania profesorului din Toronto, vocea cu milioane de abonați pe YouTube.

Faceți cunoștință cu dascălul șarmant care zâmbește, tace, râde sau vorbește pentru a lumina viața semenilor săi. Descoperiți vocea care descrețește frunțile, tăind cu precizie diamantină în țesutul cangrenos al corectitudinii politice. Legile lui Peterson au schimbat destine individuale, familii, comunități. Ele au atins sufletul unor adolescenții neliniștiți. Ele șlefuiesc caracterul unor studenți debusolați, lipsiți de părinți, dascăli sau modéle morale. Ele încălzesc inima adulților aflați într-un impas fără ieșire.

Pentru noi toți, verbul lui Jordan Peterson e comoara din insula cu naufragiați. Lectură plăcută!

2 Comments »

  1. buna seara, domnule Neamtu,

    in timp ce citeam acest articol, am simtit de citeva ori nevoia sa ma ciupesc ca sa ma asigur ca sunteti pe bune.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.