Violența Stângii și isteria ocupației

E bine că se redeschide dosarul mineriadelor, dar nu trebuie să neglijăm barbaria stângii occidentale. Gândirea de turmă se vede în protestele violente ale unor organizații ca Antifa, Occupy Wallstreet ori Black Lives Matter.

Noul colectivism justifică anarhia și haosul. Dacă acțiunea de reprezentare democratică și deliberare presupune recursul la judecată, discernământ și rațiune, bătăile în stradă stârnesc ura și mobilizează alți centri nervoși ai creierului, străini de lobul frontal sau cortex.

Barbaria juvenilă detestă mecanismele de consultare, dialog și participare care au produs instituția guvernului reprezentativ în toate țările apusene. Retorica smintiților din Antifa cultivă dezordinea și subminează pacea socială. Scopul? Delegitimarea regimului constituțional și a Constituției însăși.

Radicalismul mișcărilor New Left amintește de trupele paramilitare ale fasciștilor din Italia anilor 1920, pentru a nu mai aminti de mai 1968. Să ne gândim la evenimentele de atunci. În 22 martie 1968, studenții francezi au ocupat etajul al optulea al Universității din Paris X Nanterre. Situații similare au avut loc în importante campusuri din California, unde activiștii au descoperit manualul de luptă al lui Che Guevara.

Socialismul este o formă isterică de ocupație.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.