Primii care observă înclinațiile copilului sunt părinții. Familia e cea dintâi instituție care sprijină performanța și creativitatea nativă a unui prunc.

Maria n-are încă trei ani, dar iubește cântecul. Seamănă cu bunicul din partea tatei (care fusese dirijor). I-am luat, deci, un microfon karaoke. Nu se plictisește.

Mai mult decât investiția financiară, important e suportul afectiv, încurajarea și îndrumarea. Nu te costă nimic să-i spui copilului povestea lui Păcală sau istoria lui Pinocchio. Același lucru e valabil dacă vorbim despre șah, literatură sau desen. Familia participă la descoperirea vocației.

Marie Curie a putut intra încă de copil în laboratorul tatălui său. Similar, părinții i-au adus la nouă ani regizorului de mai târziu Ingmar Bergman un aparat de proiectat imagini. Uneori această înclinație se manifestă prin pasiunea pentru un obiect. De exemplu, Einstein a primit un compas la vârsta de cinci ani. Pasiunea pentru fizică a putut început foarte devreme.

Iată câteva întâmplări care vorbesc despre rolul familiei în trezirea și descoperirea vocației tinerilor.

Centenarul Marii Uniri: donează o carte!

Fă cadou unui tânăr povestea miraculoasă a generației care, la 1918, a împlinit visul României Mari. Investește în formarea unui elev care dorește, la Marele Centenar, să-și cunoască istoria și să-și cinstească înaintașii! Dumneavoastră cumpărați volumul iar noi îl transportăm către premianții liceelor din țară. Vă mulțumim.

$9.99