Einstein și compasul. Cum descoperă familia talentul copiilor?

Primii care observă înclinațiile copilului sunt părinții. Familia e cea dintâi instituție care sprijină performanța și creativitatea nativă a unui prunc.

Maria n-are încă trei ani, dar iubește cântecul. Seamănă cu bunicul din partea tatei (care fusese dirijor). I-am luat, deci, un microfon karaoke. Nu se plictisește.

Mai mult decât investiția financiară, important e suportul afectiv, încurajarea și îndrumarea. Nu te costă nimic să-i spui copilului povestea lui Păcală sau istoria lui Pinocchio. Același lucru e valabil dacă vorbim despre șah, literatură sau desen. Familia participă la descoperirea vocației.

Marie Curie a putut intra încă de copil în laboratorul tatălui său. Similar, părinții i-au adus la nouă ani regizorului de mai târziu Ingmar Bergman un aparat de proiectat imagini. Uneori această înclinație se manifestă prin pasiunea pentru un obiect. De exemplu, Einstein a primit un compas la vârsta de cinci ani. Pasiunea pentru fizică a putut început foarte devreme.

Iată câteva întâmplări care vorbesc despre rolul familiei în trezirea și descoperirea vocației tinerilor.

1 Comment »

  1. La multi ani Maria ! Este frumos sa vezi un copil normal caruia ii place sa cante…..Muzica este o alta cale de comunicare a noastra la fel de importanta , precum cuvantul…..O mancare gatita pe arii din Nunta lui Figaro are alt gust[experimentul meu]……Sa va traiasca D-le Mihai Neamtu ! Luc. PS. Cand ati fost in America v-am prezentat idea mea: o televiziune/internet Romana ,care sa inlocuiasca ICR…Am fost fericit sa descoper pe YouTube…,ca exista: NASUL.TV si alte emisiuni care deschid ochii Romanilor…, sa inteleaga Globalismul….Mi-a placut sa va vad si pe dv…..la Nasul…Doamne ajuta, poate Generatia Samsung 7 o sa inteleaga Romania Mare……La multi ani in Arhipeleagul Romanesc…, Luc.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.