Cine prăbușește România în abis?

S-au prăbușit standardele profesionale, chiar înaintea celor de integritate.

Adrian Năstase era tipul inteligent care dorea, simultan, banii și puterea. Astăzi, e o veritabilă invazie a proștilor. Tractoristul se visează premier; doamna de la coafor ajunge secretar de stat. Sub ochii tuturor se produce o gravă răsturnare a valorilor: nu mai deosebim între analfabet și insul educat; între amator și profesionist.

Oricâte structuri de intelligence am avea, asistăm la o foarte lentă (dar sigură) implozie a instituțiilor Statul român care și-au uitat menirea. Doar mediul privat ne salvează.

3 Comments »

  1. Natase a fost un politician inteligent, cultivat si un lider innascut. Din pacate, i-a lipsit moralitatea, iar acest lucru i-a fost fatal pentru cariera sa politica. Condamnarea sa la inchisoare a fost o mascarada pur politica, judecatorii admitand in motivatie ca nu exista probe directe, condamnarea decizandu-se pentru faptul ca Nastase era considerat la acea data ca fiind simbolul coruptiei din Romania.
    In lupta dintre Nastase si Basescu, a castigat fosta Securitate, care s-a dovedit a fi mai puternica decat fostul PCR in noul regim instaurat dupa 1990.
    In ceea ce priveste promovarea non-valorilor in elita politica si administrativa a Statului, dl. Neamtu are perfecta dreptate: contaza in primul rand fidelitattea fatza de lider, la mare distanta de existenta competentei.
    Insa dl Neamtu greseste atunci cand afirma ca “doar mediul privat ne salvează”.
    In mediul privat, birocratia cu care este tratat clientul este la fel de cretina ca si cea practicata de administratia publica, iar deseori lipsa de respect si dispretul cu care sunt priviti clientii sunt intalnite la fel de frecvent precum la institutiile Statului.

  2. Acei ce sunt deja în prapastie ! Degeaba au putere dacă nu au mintea care să-i i facă să iasă la suprafata, și, pentru asta ne trag pe toți în jos . Dragnea și toată clica de șmecheri prostică nu-l i pot numi altfel . Nu-i de ajuns că au distrus un județ, au distrus și o tara . Deși îmi e rușine să spun că sunt din Alexandria, Teleorman, mă consolez cu ideea că tot teleormăneni au fost și Constantin Noica, Marin Preda, Zaharia Stancu, Gala Galaction, Liviu Vasilica, etc.

  3. Nu trebuie sa ne fie rusine cu localitattea natala din care a plecat nu stiu care politician ce nu ne place. Toate zonele tarii noastre au avut si ticalosi, si oameni onorabili, fie ei politicieni sau nu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.