Cenzura pe Facebook

Aflu cu stupoare că unul dintre cei mai rafinați gânditori din școala liberalismului clasic are contul de Facebook suspendat!

De ce? Pentru că meseria de turnător a fost reinventată. Vajnici apărători ai consensului ideologic l-au raportat pe dl Paul Dragos Aligica pentru deviaționism de dreapta.

Cenzura există, dragi prieteni, cu acordul corporațiilor globaliste. E motivul pentru care am spus mereu că toate comunitățile virtuale au nevoie de un corespondent în realitate. Societatea civilă trebuie să fie întrupată prin întâlniri în cluburi de lectură, școli private, cercuri de prieteni, cafenele sau biserici.

Orice formă asociativă care nu presupune controlul Statului sau cenzura unei tehnocrații omnipotente este expresia spiritului liber și a demnității umane.

3 Comments »

  1. Cenzura este prin ea insasi o incalcare grosolana a libertatii de exprimare; singura cenzura acceptabila ar trebui sa fie obligativitatea utilizarii unui limbaj civilizat si corect gramatical; orice alta constrangere care excede aceste exigente este profund toxica pentru libertatea de exprimare.
    Pe de alta parte, mediile de socializare ( Facebook, Twitter, etc ) au devenit de mult timp un mijloc de manipulare a creierului si un vehicul de transmitere pentru mesaje injurioase, abjecte, amenintari, incitare la ura si dezordine sociala, etc.
    Cine utilizeaza Facebook etc trebuie sa-si asume si riscul de a suporta si efectele nedorite ale mijloacelor de “”socializare”” ( mai degraba de “”asocializare”” si alienare mentala, as zice eu…).

  2. Pai cine a creat Facebook si cu ce scop ? Nu cred ca era vre-un filosof din Carpatia….Nu poti sa fii lider de opinii fara aprobare de la SS….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.