Dr Leon Dănăilă, amendat pentru delict de opinie

Dacă un golan îți dă o palmă pe stradă, poți cere în instanță o despăgubire de 200 lei. Ieri, CNCD (o instituție neconstituțională) i-a dat respectatului medic neurochirurg Leon Dănăilă o amendă de 2000 lei. Motivul? Delict de opinie majoritară.

Nu discut aici stilistica frazei senatorului PNL pe tema LGBT, ci echivalarea unor cuvinte, păreri sau impresii subiective cu o faptă discriminatorie cuantificabilă (dovadă suma imputată de 2000 lei).

Mai mult decât o pedeapsă, e vorba despre un avertisment transmis tuturor celor care îndrăznesc să conteste premisele neomarxismului cultural. Zece palme preventive date unui octogenar!

CNCD a făcut abuz și sper ca profesorul Dănăilă să conteste decizia în instanță. Libertatea de expresie în România? Da, însă numai cu voie de la stăpânire.

5 Comments »

  1. Dl.dr. Danaila a mai fost sanctionat de CNCD, atunci cand a afirmat un lucru bine stiut de toata lumea medicala, si anume ca chirurgia este o specialitate in care barbatii obtin performante mai bune decat femeile.
    CNCD este o institutie populata cu indivizi complet marxizati si spalati pe creier, care cred ca libertatea de opinie trebuie sa fie cenzurata si modelata dupa criteriile imbecile ale corectitudinii politice.

  2. Profesorul Danaila a mai fost sanctionat de CNCD atunci cand a afirmat un lucru bine stiut de toata lumea medicala, si anume ca in specialitatile chirurgicale, medicii barbati obtin rezultate mai bune decat femeile. Insa cei de l CNCD s-au “”autosesizat”” cum ca renumitul medic ar fi discriminat femeile prin declaratiile respective.
    CNCD a preluat si aplica sarguincios “”corectitudinea politica”” atat de la moda in Occident; numai ca aceasta corectitudine politica se dovedeste in realitate un mecanism primitiv de cenzura a dreptului la opinie si efectul s-a dovedit a fi, cel putin in Vest, spalare pe creier a oamenilor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.