Dr Leon Dănăilă, amendat pentru delict de opinie

Dacă un golan îți dă o palmă pe stradă, poți cere în instanță o despăgubire de 200 lei. Ieri, CNCD (o instituție neconstituțională) i-a dat respectatului medic neurochirurg Leon Dănăilă o amendă de 2000 lei. Motivul? Delict de opinie majoritară.

Nu discut aici stilistica frazei senatorului PNL pe tema LGBT, ci echivalarea unor cuvinte, păreri sau impresii subiective cu o faptă discriminatorie cuantificabilă (dovadă suma imputată de 2000 lei).

Mai mult decât o pedeapsă, e vorba despre un avertisment transmis tuturor celor care îndrăznesc să conteste premisele neomarxismului cultural. Zece palme preventive date unui octogenar!

CNCD a făcut abuz și sper ca profesorul Dănăilă să conteste decizia în instanță. Libertatea de expresie în România? Da, însă numai cu voie de la stăpânire.

2 comentarii »

  1. Profesorul Danaila a mai fost sanctionat de CNCD atunci cand a afirmat un lucru bine stiut de toata lumea medicala, si anume ca in specialitatile chirurgicale, medicii barbati obtin rezultate mai bune decat femeile. Insa cei de l CNCD s-au „”autosesizat”” cum ca renumitul medic ar fi discriminat femeile prin declaratiile respective.
    CNCD a preluat si aplica sarguincios „”corectitudinea politica”” atat de la moda in Occident; numai ca aceasta corectitudine politica se dovedeste in realitate un mecanism primitiv de cenzura a dreptului la opinie si efectul s-a dovedit a fi, cel putin in Vest, spalare pe creier a oamenilor.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s