Moise și Faraonul

Unul a iubit Libertatea, celălalt și-a dorit Puterea. Moise a coborât printre oamenii simpli iar Faraonul s-a înălțat pe sine deasupra tuturor zeilor și deasupra muritorilor.

Moise e conducătorul poporului ales și prototipul liderului care-și trece oamenii prin nenumărate încercări: persecuții, foamete, sete. Cei care-l urmează până la capăt sunt pregătiți să plătească prețul libertății. Alții, în schimb, au nostalgia sclaviei.

Cine credeți c-a rămas în analele istoriei și-n arhivele veșniciei?

2 comentarii »

  1. Amandoi……O tara ca sa functioneze are nevoie de tot felul de oameni.., de la profeti la gropari….Historia,memoria noastra colectiva,este scrisa de copisti…,platiti de rege,si este cea mai mincinoasa carte…,cine plateste ala comanda muzica….Si acum,mai sofisticat,in Globalism, tot ce barfesti la telefon,la computer..,este inregistrat..; la o adica…pac la Razbelu….In cazul experimentului Israel…Dumnezeu a fost profesorul…,iar Moise a executat a la carte[Biblios] comanda….Intotdeauna D-zeu a fost suparat si gata sa distruga Poporul ales…Prin interventia profetiilor…..mania Lui s-a amanat…,pana la Isus Cristos…,cand supararea lui a dus la distrugerea Israelului: in anul 70 AD. Armata Romana a distrus Jerusalimul,templul,si au omorat sute de mii de locuitori.., dintre care atentie,aprox.3.000 crucificati…..La Apocalipsa,cand evreii vor reconstituii templul[fara aprobare…] peste moschea musulmanilor…, toata Lumea araba +aliatii lor vor porni razboiul impotriva Globalistilor cu capitala in Jerusalem…Desigur razboiul va fi total[ce urmeaza dupa bomba cu hidrogen?].., si ISUS va fii trimis din nou…, sa faca o noua creatie,un nou Adam,o noua Eva, fara marul cumparat de la Walmart……Doamne ajuta d-lui M.Neamtu sa poata deschide un dialog necenzurat cu….cititorii lui din provincie…..Luc.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s