Moise și Faraonul

Unul a iubit Libertatea, celălalt și-a dorit Puterea. Moise a coborât printre oamenii simpli iar Faraonul s-a înălțat pe sine deasupra tuturor zeilor și deasupra muritorilor.

Moise e conducătorul poporului ales și prototipul liderului care-și trece oamenii prin nenumărate încercări: persecuții, foamete, sete. Cei care-l urmează până la capăt sunt pregătiți să plătească prețul libertății. Alții, în schimb, au nostalgia sclaviei.

Cine credeți c-a rămas în analele istoriei și-n arhivele veșniciei?

4 Comments »

  1. Amandoi……O tara ca sa functioneze are nevoie de tot felul de oameni.., de la profeti la gropari….Historia,memoria noastra colectiva,este scrisa de copisti…,platiti de rege,si este cea mai mincinoasa carte…,cine plateste ala comanda muzica….Si acum,mai sofisticat,in Globalism, tot ce barfesti la telefon,la computer..,este inregistrat..; la o adica…pac la Razbelu….In cazul experimentului Israel…Dumnezeu a fost profesorul…,iar Moise a executat a la carte[Biblios] comanda….Intotdeauna D-zeu a fost suparat si gata sa distruga Poporul ales…Prin interventia profetiilor…..mania Lui s-a amanat…,pana la Isus Cristos…,cand supararea lui a dus la distrugerea Israelului: in anul 70 AD. Armata Romana a distrus Jerusalimul,templul,si au omorat sute de mii de locuitori.., dintre care atentie,aprox.3.000 crucificati…..La Apocalipsa,cand evreii vor reconstituii templul[fara aprobare…] peste moschea musulmanilor…, toata Lumea araba +aliatii lor vor porni razboiul impotriva Globalistilor cu capitala in Jerusalem…Desigur razboiul va fi total[ce urmeaza dupa bomba cu hidrogen?].., si ISUS va fii trimis din nou…, sa faca o noua creatie,un nou Adam,o noua Eva, fara marul cumparat de la Walmart……Doamne ajuta d-lui M.Neamtu sa poata deschide un dialog necenzurat cu….cititorii lui din provincie…..Luc.

    • Domnul Luciano, cred ca la raspunsul pe care l-ai dat intrebarii de final a domnului M. Neamtu nu poti primi o nota de trecere. Nu cred ca amandoi au ramas in analele istoriei si in arhivele vesniciei. Faraon este cunoscut doar cu acest titlu de faraon, dupa cum au fost toti imparatii Egiptului. Dar este cineva sa-i cunoasca numele? Mai este el pomenit de cineva? Pe cand Moise a ramas in analele istoriei ca liberatorul poporului lui Dumnezeu din sclavia egipteana, ca robul credincios in casa lui Dumnezeu si dupa circa 1600 de ani, a aparut pe multele Schimbarii la Fata impreuna cu Ilie proorocul sa vorbeasca cu Isus Christos despre implinirea planului vesnic al lui Dumnezeu prin jertfa lui Isus de pe crucea din Calvar.

  2. Speram ca d-soara prof. Corina de la Cluj continua sa citeasca articolele si comentariile d-lui prof.M.Neamtu…La multi ani in Europa !…, Luc.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.