Cine rupe România de America?

Foarte mulți tineri nu cunosc istoria PSD. Un amestec de violență, crimă, lăcomie și furt instituționalizat a zguduit viața publică a României la începutul anilor ’90.

A curs mult sânge. Milioane de compatrioți au părăsit țara. PSD nu s-a pocăit niciodată pentru abuzurile lui Ion Iliescu, pentru mineriadele samavolnice sau pentru marele jaf al tranziției.

Victoria PSD la alegeri ar fi un triumf al înapoierii și al mentalității feudaliste.

5 Comments »

 1. Dl.Neamtu ne spune doar jumatate de adevar; ambele ramuri ale FSN, adica nu doar PSD, ci si PD (L) sunt “amestec de violență, crimă, lăcomie și furt instituționalizat”.
  Mai departe, dl. Neamtu scrie despre “abuzurile lui Ion Iliescu”, fara a pomeni niciun cuvant despre abuzurile, la fel de criminale, comise de Basescu.
  Chiar daca cele doua regimuri, Iliescu si apoi Basescu, au fost profund nocive pentru Romania, milioanele de romani care au parasit tara in ultimii ani nu au facut-o din motive politice, ci economice, adica pentru o leafa mai mare in Occident.
  Desigur ca si acest motiv de parasire a tarii este perfect legal, insa moralmente, doar emigratia din motive politice este justificata. Daca toti am pleca din tara pentru o leafa mai mare, cine va mai ramane ca sa incerce sa schimbe in bine mersul natiunii ?

 2. Pentru obiectivitate, ar fi trebuit sa-l intrebati si pe dl. Neamtu despre “crimele” lui Iliescu.
  “Crimele” lui Basescu, in perioada in care acesta a fost Presedinte Romaniei si a girat guvernul PDL, le-as defini ca fiind, de exemplu, amputarea cu 25-40% a veniturilor bugetarilor, sub pretextul crizei economice. Aceasta decizie politica a fost unica in UE si a destabilizat profund economia Romaniei, producand adevarate drame in zeci de mii de familii care, avand rate la banca, s-au trezit de azi pe maine in imposibilitatea de a le mai achita ca urmare a amputarii veniturilor lor.
  O crima, la propriu de data asta, a fost decizia guvernului Boc, girat de Basescu, de a inchide 74 de spitale, considerate ca fiind “ne-rentabile”. Consecinta a fost ca sute de mii de cetateni au fost lipsiti de dreptul elementar la asistenta medicala in sistemul public de sanatate.. Din presa vremii, am putut afla cu totii despre cel putin 5 cazuri in care niste oameni, avand probleme de sanatate majore, au fost adusi la poarta unui spital pe care regimul Boc-Basescu pusese lacat. Pana cand familiile lor au reusit sa cheme o ambulanta care a venit de la zeci sau chiar de la peste o suta de kilometri distanta, oamenii aflati la poarta unui astfel de spital inchis, au decedat – 5 astfel cazuri au fost depistate de presa din acea vreme, dar probabil ca au fost mai multe. Poate ca daca bolnavii respectivi ar fi beneficiat de ajutor medical la timp, in spitalul din comunitatea lor, ar fi supravietuit, sau poate ca poate nu. Dar in fatza unui spital inchis, ei nu au avut nicio sansa.
  Ne amintim cu totii de la tragedia celor 5 nou nascuti care au decedat ca urmare a incendiului de la maternitatea Giulesti. “Acarul Paun” a fost asistenta de garda, care avea in sarcina supravegherea a 20 de bebelusi. In biroul directorului spitalului se aflau zeci de cereri de suplimentare a numarului de cadre pentru maternitate,toate respinse de oficialii guvernului Boc. Procurorii, care astazi se arata foarte doritori sa ancheteze unele decizii politice luate de guvernul PSD, la acea vreme nu au deranjat cu nimic guvernul Boc, care luase tot o decizie politica, aceea de a bloca angajarile din spitalele publice si de a inchide 74 de spitale. Chiar daca aceste decizii politice au avut ca efect moartea unor oameni, procurorii nu au considerat necesar sa-i ancheteze guvernantii din acea vreme.
  Toate acestea au fost, in opinia mea, crime.

 3. Este o crima, de asemenea, sa furi tot ce poti din tara pe care o conduci, cum ar fi petrolul romanesc vandut ilicit la Sarbi si aur plus multe altele la Rusi.

 4. Aveti perfecta dreptate, insa nici abuzurile de care vorbiti Dvs, nici cele de care am scris eu, nu au fost anchetate de procurori…Inca un motiv pentru schimbarea radicala, din temelii, a legilor Justitiei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.