Conservatorismul fiscal: cum ne opunem risipei sau furtului?

Istoria tranziției este o lungă poveste despre risipa, drenajul sau furtul banului public în detrimentul clasei de mijloc.

Dreapta spune că omul întreprinzător – de la vânzătorul de cireşe, constructorul de case sau patronul de restaurant până la şeful de corporaţie high-tech – trebuie stimulat, nu împovărat cu zeciuieli. O țară se dezvoltă prin inovație, prin înmulțirea talantului şi prin difersificarea tipului de servicii aduse umanității.

Fără antreprenori, revoluția tehnologică produsă de giganții Internetului n-ar fost posibilă. Fără conservatorism fiscal, n-ar exista conturi de economisire. Fără moralitate, omul nu mai onorează angajamentele contractuale, promisiunile față de clienți, acționari sau parteneri de afaceri.

Cunoscând regulile pieţei libere, Dreapta afirmă corelația naturală între venituri şi cheltuieli. Când trăieşti excesiv pe datorie, atunci trebuie să-ţi schimbi stilul de viaţă. Din acest motiv, conservatorii din Tea Party cer mai departe reducerea datoriilor publice ale guvernului federal al Statelor Unite.

Pentru că respectă valorile tradiției iudeo-creștină, conservatorii înțeleg nevoia de auto-control atât la nivel individual, cât și în sfera cheltuielilor publice.

Furtul trebuie combăt la sursă.

#RomâniaDeșteaptă

1 Comment »

  1. Inteleg perfect ce spuneti pentru ca imi insusesc aceste valori dar din pacate clasa politica romaneasca confunda perioada de emergenta cu o cursa pentru imbogatire rapida si pentru acest lucru e nevoie de risipa din banii publici. Cat despre clasa de mijloc, trebuie sa recunoastem ca in timpul acestor 27 de ani guvernul Romaniei a sustinut cand clasa muncitoare si prost remunerata cand clasa privilegiata cu venituri anuale de milioane, dar mai putin clasa de mijloc, etalon al prosperitatii unei natiuni. Aceasta trebuie formata in primul rand (doar 1% inseamna clasa de mijloc in Romania), orice masura de dezvoltare inainte de formare este ineficienta. Scriam mai multe pe subiectul acesta pe facebook https://www.facebook.com/ConsultantBusiness/posts/1244181855703911

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.