Despre adevărata prietenie

Prietenia e, pentru mine, proba incontestabilă că oamenii sunt sortiți veșniciei. Philia: darul suprem al vieții.

După o zi muncită, taifasul devine ritual sacru, rânduit în jurul unei farfurii calde și a unui pahar cu vin. Prietenul adevărat îți umple nopțile de vară cu poveștile copilăriei petrecute în Apuseni, prin Deltă, la Voroneț, Câmpulung, ori sub cerul Olteniei patriarhale. Îl asculți cu poftă, fără să miroși vreun câștig. Îl tachinezi, știind că orice supărare-i trece. Îi mărturisești eșecul sau încercarea, dar nu te simți judecat. Îi accepți provocarea intelectuală, dar n-ai frica unui examen la Bacalaureat.Prietenia înseamnă haz de necaz, inimă caldă, tandrețe, dăruire, libertate, umor și spontaneitate, nostalgie, comuniune, har și jertfelnicie. Prietenia exigentă e răsplătitoare.

3 Comments »

  1. “Cine isi face multi prieteni, ii face spre nenorocirea lui, dar este un prieten care tine mai mult la tine decat un frate.” – Biblia Proverbele lui Solomon 18:24 ( http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/proverbe/18/24/#24 ).
    ” Nu va mai numesc robi, pentru ca robul nu stie ce face stapanul sau; ci v-am numit prieteni, pentru ca v-am facut cunoscut tot ce am auzit de la Tatal Meu.” Biblia – Evanghelia lui IOAN 15:15 ( http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/ioan/15/15/#15 ) .
    ” Imprieteneste-te dar cu Dumnezeu si vei avea pace; te vei bucura astfel iarasi de fericire.”Biblia – IOV 22:21 ( http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/iov/22/21/#21 ) .

    Sa va fie cu adevarat bine dvs insiva in tot ce faceti !

  2. “Cine isi face multi prieteni, ii face spre nenorocirea lui, dar este un prieten care tine mai mult la tine decat un frate.” – Biblia Proverbele lui Solomon 18:24
    ” Nu va mai numesc robi, pentru ca robul nu stie ce face stapanul sau; ci v-am numit prieteni, pentru ca v-am facut cunoscut tot ce am auzit de la Tatal Meu.” Biblia – Evanghelia lui IOAN 15:15
    ” Imprieteneste-te dar cu Dumnezeu si vei avea pace; te vei bucura astfel iarasi de fericire.”Biblia – IOV 22:21
    Sa va fie cu adevarat bine dvs insiva in tot ce faceti !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.