Corupția ucide. Cât de mult?

Când politicieni importanți sunt condamnați pentru fapte de corupție, trebuie să facem un simplu exercițiu aritmetic: câte operații pentru bolnavii de leucemie puteau fi făcute din banii furați? Câte burse de excelență am fi putut da copiilor de la țară dacă nu se înregistra un asemenea prejudiciu? Câți dascăli ar fi primit o leafă mai bună? Câți antreprenori ar câștigat o licitație netrucată?

Compasiunea e o virtute, dar ea trebuie îndreptată către milioanele de români ținuți, decenii la rândul, într-o sărăcie lucie. De către cine? De către de niște mafii ticăloase, fără Dumnezeu și fără dragoste de aproapele.

1 Comment »

  1. Apropo de coruptia ucide, in Arad politia nu face absolut nimic sa protejeze cetateanul de rand. De ani de zile o vecina ne terorizeaza, in urma cu vreo luna mi-a spart o teava si m-a amenintat cu toporul. Politia nu i-a facut nimic, ba mai mult, vecina se lauda ca ea se culca cu cineva din politie si nimeni nu o poate atinge, se pare ca e adevarat.
    Nu putem lupta impotriva coruptiei atata timp cat nu exista un sistem care sa pedepseasca pe cei care abuseaza de puterea pe care o au. Nici nu poti inregistra o conversatie cu un politist pentru ca nu este legal!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.