Criză politică în România. PSD îl amenință pe Klaus Johannis cu suspendarea!

Dragnea a vorbit. Mult. Jupânește. Amenințător. Klaus Johannis a fost pus la colț. Un Președinte care nu ascultă și care nu comunică e ca un dirijor fără diapazon și fără baghetă.

Nu-mi place să spun asta, dar PSD a câștigat alegerile și Dreapta nu se poate reface decât într-o Opoziție inteligentă la Dragnea & co. PSD trebuie să vină cu o propunere rezonabilă pentru funcția de Premier și dl Klaus Johannis e musai să comunice cu oamenii simpli ai acestei țări (în cazul în care domnia sa își dorește un viitor politic).

Liviu Dragnea face pe victima și riscul e ca lumea să-l și creadă. Eu sunt primul îngrozit de revenirea lui Victor Ponta sau Ecaterina Andronescu la butoanele puterii, dar electoratul Dreptei nu poate aplauda niște erori tactice drept mostre de înțelepciune esopică.

Președintele Johannis nu l-a invitat oficial pe Tăriceanu la Ziua Națională (1 Decembrie), dar i-a propus o discuție privată, după 11 decembrie. Eroare.

Președintele Johannis avea obligația morală față de electorat să explice refuzul propunerii PSD (orice judecată politică, chiar dacă e corectă, trebuie și motivată). Din nou, eroare.

Președintele e vulnerabil. Susținerea parlamentară e fragilă, ca și cea din stradă. Cu PSD-ul nu-i de joacă. Amenințarea cu suspendarea e mai mult decât un bluf. Antena3 s-a încins, Dreapta e divizată și Opoziția n-are un lider consensual.

România, încotro?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.