LUNI, Realitatea TV, ora 23:00. Viitorul creștinismului european

Luni, 31 octombrie 2016, ora 23:00, voi participa la o dezbatere găzduită de Realitatea TV pe tema credinței și a viitorului creștinismului european. Până atunci, v-aș stimula cu niște întrebări, dacă nu cer prea mult…
Dacă ați fi patron, ce fel de angajat v-ați dori să aveți în firmă: un om care știe că furtul e un păcat sau vreo pramatie care alaltăieri a spart un bancomat? Ce vă neliniștește mai mult: corectitudinea politică nivelatoare sau libertatea de expresie? Cine vă arde la buzunar: miliția ANAF sau cutia milei? Ce text de largă circulație stimulează munca: parabola talanților sau codul fiscal? Ce vă doare mai tare: corupția partidelor care au jefuit averea țării sau poveștile despre voievozi, Putna și Brâncoveanu, spuse copiilor în școli? Ce vă tulbură sufletul: priveliștea decadenței morale (alcoolism, lene, asistențialism, exhibiționism sexual) sau blândețea moravurilor creștine? Cine vă inspiră să trăiți mai frumos: pildele lui Iisus ori predicile comisarilor europeni? Cine amenință mai tare libertatea de conștiință: Statul birocratic sau vreo asociație religioasă? Cine agresează fizic omul străzii: corul de maici sau Jandarmeria? Ce vă irită profund: mitocănia străzii sau pietatea oamenilor credincioși?
Iată doar câteva întrebări pertinente, cred, pentru spațiul public (și lăuntric). Aștept cu mare interes comentariile și întrebările Dumneavoastră pe acest cont de Facebook. Ne vedem LIVE de la ora 23:00!

5 Comments »

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.