Site icon Mihail Neamțu

USR la Cluj: un candidat extremist, cu spume!

USR spune prin Nicușor Dan și Clothilde Armand că ne propune o altă clasă politică. Apoi liderii URS merg și fac selfie cu Mihai Gâdea.
Inițial am crezut că hlizeala în fața Antenei 3 e o sincopă a discernământului, scuzabilă pentru niște oameni lipsiți de experiență politică. Epitomul corupției jurnalistice tratat cu bezele: iată o scenă greu de înghițit.
 Haideți acum să vedem cum se manifestă provincia USR? Care e limbajul unui ipochimen salvaționist din Cluj atunci când vine vorba de valorile perene?
Ăstuia care nu știe nimic despre Andrei Șaguna sau Emanoil Gojdu îi este „scârbă de religia ortodoxă”, pentru că ar produce „viermi paraziți ce cresc pe oameni precum cancerul”, „analfabeți, tâmpiți și mulți”.
După denunțarea creștinilor drept nevertrebrate, să vedem ce promite energumenul Bob Rădulescu?
„În clipa în care o să vă târâți hoiturile peste copiii noștri în școli, să le vomați laturile Creației, asteptați-ne pe noi să dăm buzna peste voi în c…e voastre de biserici și să vă predăm evoluția cu torțe în mâini”.
 O mică amenințare la exterminare. Și cum citește acest geniu progresist textele din Sinaxare?
„Cred că Sfântul Ciprian are niște moaște erecte, de v’o 24 de cm, noduroase și vânoase…”
Vă spun sincer că mi-e dor de Emil Boc. În ce mlaștini ale ideologiei îi pescuiește Nicușor Dan pe toți ăștia? Nu știu. O fi tânărul Fuego cam lăcrămos la sărbătorile de Crăciun, dar Bob ăsta face spume când vede când vede crucifixul.
Un lucru e cert: degeaba apărăm urbanistic Piața Matache dacă politic și uman tolerăm Cloaca Maxima…
PS: În privința corupției din BOR, lucrurile sunt simple: există corpul administrativ al clericilor care au lucrat cu banul public și s-au mânjit, motiv pentru care vor răspunde public (aici DNA să-și facă treaba!); dar există corpul mistic al credincioșilor uniți prin dragostea pentru același adevăr revelat; pentru mine, fărădelegile unor episcopi n-au nimic de-a face cu frumusețea parabolelor lui Iisus. În ceea ce mă privește, pot cere (și o fac în calitate de laic) depunerea din episcopat a tuturor clericilor condamnați pentru furt. În ceea ce privește USR, aștept ca liderii de la București să condamne public un limbaj extremist care compară credincioșii creștini cu viermii ori sentimentul sacrului cu apariția unor boli incurabile (cancerul).
Exit mobile version