USR la Cluj: un candidat extremist, cu spume!

USR spune prin Nicușor Dan și Clothilde Armand că ne propune o altă clasă politică. Apoi liderii URS merg și fac selfie cu Mihai Gâdea.
Inițial am crezut că hlizeala în fața Antenei 3 e o sincopă a discernământului, scuzabilă pentru niște oameni lipsiți de experiență politică. Epitomul corupției jurnalistice tratat cu bezele: iată o scenă greu de înghițit.
 Haideți acum să vedem cum se manifestă provincia USR? Care e limbajul unui ipochimen salvaționist din Cluj atunci când vine vorba de valorile perene?
Ăstuia care nu știe nimic despre Andrei Șaguna sau Emanoil Gojdu îi este „scârbă de religia ortodoxă”, pentru că ar produce „viermi paraziți ce cresc pe oameni precum cancerul”, „analfabeți, tâmpiți și mulți”.
După denunțarea creștinilor drept nevertrebrate, să vedem ce promite energumenul Bob Rădulescu?
„În clipa în care o să vă târâți hoiturile peste copiii noștri în școli, să le vomați laturile Creației, asteptați-ne pe noi să dăm buzna peste voi în c…e voastre de biserici și să vă predăm evoluția cu torțe în mâini”.
 O mică amenințare la exterminare. Și cum citește acest geniu progresist textele din Sinaxare?
„Cred că Sfântul Ciprian are niște moaște erecte, de v’o 24 de cm, noduroase și vânoase…”
Vă spun sincer că mi-e dor de Emil Boc. În ce mlaștini ale ideologiei îi pescuiește Nicușor Dan pe toți ăștia? Nu știu. O fi tânărul Fuego cam lăcrămos la sărbătorile de Crăciun, dar Bob ăsta face spume când vede când vede crucifixul.
Un lucru e cert: degeaba apărăm urbanistic Piața Matache dacă politic și uman tolerăm Cloaca Maxima…
PS: În privința corupției din BOR, lucrurile sunt simple: există corpul administrativ al clericilor care au lucrat cu banul public și s-au mânjit, motiv pentru care vor răspunde public (aici DNA să-și facă treaba!); dar există corpul mistic al credincioșilor uniți prin dragostea pentru același adevăr revelat; pentru mine, fărădelegile unor episcopi n-au nimic de-a face cu frumusețea parabolelor lui Iisus. În ceea ce mă privește, pot cere (și o fac în calitate de laic) depunerea din episcopat a tuturor clericilor condamnați pentru furt. În ceea ce privește USR, aștept ca liderii de la București să condamne public un limbaj extremist care compară credincioșii creștini cu viermii ori sentimentul sacrului cu apariția unor boli incurabile (cancerul).

2 Comments »

  1. In multe locuri din tara s-a intamplat la fel. Asa zisa comise de integritate a USR -ului de la centru a acceptat tot felul de specimene politice, care vor parasi barca imediat ce aceasta va lua putina lesie politica la bord. Asa s-a intamplat la Bacau, cu unii veniti inclusiv pe filiera Noua Republica si resapati prin M10. Se pare ca am inventat o noua gasca de oameni politici noi(sic!), cei care trec prin partidele de dreapta, mai mici si care cica gandesc la fel cu liderii de la Bucuresti. Fals, sunt niste lachei politici locali , care ar vinde orice si pe oricine, numai sa primeasca vreo sinecura sau vreun loc pe liste. Trist, dar Ceausescu inca face victime si la 26 de ani distanta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.