O carte pentru minte, inimă și suflet: Vârstele Iubirii

Pentru că tot discutăm despre literatură zilele acestea, vă dezvălui un mic secret: lucrez la o carte despre „Vârstele iubirii”.
În bună măsură, volumul redescoperă și aplaudă valoarea epistolarului amoros. Ce ne arată istoria lui Nelli și Dinu Pilat? Faptul că doar în tihna gândurilor așternute pe hârtie, dragostea înflorește iar promisiunile capătă greutate.

Cum iubim pentru întâia oară? În ce fel transformăm întâmplarea amoroasă într-un veritabil destin? Care este rolul făgăduinței? În ce mod se articulează limbajul iubirii? Darjocul și muzica? Cum suportăm distanța și tăcerile? În ce mod survine iertarea și cum dăruim bucuria?

Iată doar câteva din întrebările la care am căutat un răspuns. Cartea se bucură de ilustrațiile pictorului Andrei Rosetti și va fi lansată la Cluj (22 noiembrie), la Iași (16 decembrie) și la București (spre final de an). Voi fi prezent și la Ploiești, Brașov, Arad, Constanța.

Pe curând, așadar!

7 comentarii »

  1. O carte sofisticata, patrunzatoare. Daca nu esti o persoana introvertita si nu ai inclinatie spre meditatie si filozofie, nu este recomandat sa o citesti. Nu am vazut pana acum Cartea junglei in o asa prezentare. Recunosc ca dincolo de farmecul povestii ecranizate ca animatie, nu am realizat profunzimea operei frumos prezentata de autor. Fiorul primei dragoste esuate apare in povestea de iubire adolescentina dintre Mihnea si Dora. Sunt sigura ca personajul Mihnea este chiar autorul. Am simtit acest lucru pe toata durata parcurgerii povestii. Scrisorile de iubire dintre Constantin Pillat si Nelli Filipescu sunt readuse in actualitate in a treia poveste, si, de asemenea, si conditia tragica a intelectualului persecutat de securitate si intemnitat de comunisti. Ultimele 2 eseuri despre dragoste in era digitala si imaginea barbatului occidental, pot fi oricand subiecte de cercetare.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s