America, încotro? Dezbatere LIVE (Nașul.tv) ora 20:00

O grămadă de oameni deștepți au susținut URSS din 1918 până în 1989 și asta nu înseamnă că n-au fost în eroare. În America, astăzi, sunt oameni inteligenți care votează cu Republicanii și oameni inteligenți care votează cu Democrații. Nu prostia te face să susții avortul din bani publici (precum doamna Clinton), ci o judecată morală orbită de conformism social (vreau să dau bine, nu neapărat să spun adevărul).

Politica nu tranșează problemele de IQ ale elitei. Politica e locul unde se decide filozofia de viață a unei națiuni.

Astăzi seară (ora 20:00) sunt invitatul lui Radu Moraru într-o dezbatere LIVE, Nașul.tv. Voi comenta bătălia dintre Republicani și Democrați, ca și noutățile din scena publică românească.

Cursa alegerilor prezidențiale din SUA a intrat în linie dreaptă. Ieri, Hillary Clinton și Donald Trump au avut prima dezbatere față-către-față. Deocamdată, rezultatul mi se pare neconcludent, deși sondajele sugerează că orice deznodământ e posibil.

Soția fostului președinte și-a reiterat obsesiile privind prejudecățile rasiste ale majorității, promovând același marxism cultural care a făcut deja din Europa un continent vulnerabil la terorism și jihadism. În mod surprinzător, Donald Trump a reușit să se abțină de la atacuri ‘ad hominem’, vorbind mai mult despre nevoia reducerii taxelor și despre dezordinea din orașele Americii erodate de corupție, criminalitate, droguri și violență.

Ce m-a dezamăgit la ambii candidați a fost ignorarea celui mai spectaculos document din istoria politică a Occidentului: Constituția Statelor Unite. Într-o epocă hrănită din narcisism și spectacol, am ajuns să uităm înțelepciunea tradiției. Și asta ne va costa foarte scump.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.