Arta conversației: care e puterea întrebării?

Ne trăim viețile mereu între cuvinte și gesturi, între fapte și promisiuni. În plus, viața socială presupune și întâlniri neprevăzute la petreceri, dineuri, onomastici, aniversări sau recepții oficiale. 
Uneori ne este groază să dăm curs unei invitații la un dineu doar pentru că nu știm dacă vom face față necunoscutului.
Există rețete pentru arta conversației („small talk” sau, în cuvintele lui Schleiermacher, faimoasele „Wettergespräche”)? Cum putem naviga într-un mod decent prin arhipelagul faimosului „chit-chat” englezesc („neither silly, nor edifying”, cum îi spunea Lord Chesterfield)?
Care este expresia politeții îndrăznețe? Care e puterea întrebării? Cum ne conectăm la un grup format din necunoscuți? Cum depășim tracul sau timiditatea? În ce fel dialogăm deschis, fără să ne agresăm partenerul? Cum ne pregătim o întâlnire? În ce mod practicăm sinceritatea, evitînd familiaritatea sau vulgaritatea?
Care este secretul empatiei? Cum ne putem sluji de limbajul corporal, de tonalitate sau timbru vocal, pentru a obține starea de prezență într-un dialog viu și răsplătitor?
Vă aștept să învățăm aplicat toate abilitățile care ne transformă, în orice context social, într-o persoană agreabilă, curtată și atractivă. 
Toate acestea la atelierul  programat de Inițiativa Calderon în perioada 11 octombrie 2016-1 noiembrie 2016.
Pentru înscriere, nu trebuie decât să trimiți un mesaj cu textul „Vreau să particip“ la adresa info@calderon.at. Vei primi toate îndrumările necesare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.