Cătălin Tolontan, DNA și democrația

Ce curios! Pe Cătălin Tolontan îl preocupă amenințarea DNA la adresa democrației, nu mafia baronilor locali care au vămuit toate contractele cu statul și care, în localitățile din provincie, au cumpărat pe capete jurnaliști, judecători, protopopi, notari, directori de școli și spitale…
 
Pe Cătălin Tolontan îl supără faptul că procurorii văd relația de favoritism între Victor Ponta (omul cu semnătura) și Sebastian Ghiță (omul cu bani negri), iar nu sărăcia cruntă la care pesediștii au condamnat toate zonele subdezvoltate ale României, din Teleorman și Vaslui până către Slatina, Strehaia ori Segarcea!
 
Domnule Tolontan: dacă vă preocupa democrația cu adevărat, atunci ați fi scos pe banii Trustului Intact un manual cu citate edificatoare din Tocqueville, Sturzo, Iuliu Maniu sau Corneliu Coposu. La fiecare început de an școlar, împreună cu un exemplar din Gazeta Sporturilor, ați fi distribuit abecedarul democrației în toate școlile gimnaziale din cătunele uitate ale țării. Copiii nepătați de otrava tranziției ar fi aflat că democrația începe prin libertatea de alegere și prin libertatea de asociere, prin libertatea cuvântului și prin libertatea de conștiință – virtuți pe care listele banditești ale partidelor-căpușă le refuză cetățeanului plătitor de taxe și impozite.
 
Cine omoară democrația, domnule Tolontan? Doamna Kövesi care cere transparență în cheltuirea banului public sau Victor Ponta și toți urmașii lui Adrian Năstase & Ion Iliescu – politicieni bolnavi de crimă, hoție, minciună și violență (sosul mineriadelor verbale vă este familiar din timpul emisiunilor Antenei 3)? Cine a omorât visul libertății în România, domnule Tolontan? Vă mai întreb o dată: cine?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.