Despre puterea schimbării. Interviu LIVE cu Gabriel Purcăruș

Printre cele mai frumoase surprize pe care mi le-a prilejuit întâlnirea cu Diaspora nord-americană a fost prietenia instantanee cu Gabriel Purcăruș: un suflet în care Dumnezeu a revărsat o mulțime de daruri.

Dascăl de fizică, manager de liceu, softist, antreprenor, om politic, scriitor, soț și tată – Gabriel e un spirit neliniștit. Practică umorul sec și are intuiții adânci atunci când privește realitatea socială. Pune ideile în pagină cu verva unui cetățean al Republicii literelor, fiind totuși de formație un om de știință. E creștin și are o cultură biblică remarcabilă, dar se ține departe de sectarismul unor comunități închise.

Ne-am revăzut astăzi și am iscodit pentru cititorii mei câteva repere dintr-o poveste de succes, despre puterea schimbării.

2 Comments »

  1. Din pacate, nu cred ca acceptarea schimbarii sau fie chiar si numai cautarea ei este solutia pentru ideala, in cazul in care chiar exista o solutie ideala. Dimpotriva, faptul ca noi suntem in Canada, alte milioane prin Italia sau Spania, se datoreaza tocmai faptului ca-n Romania s-a dorit, s-a vrut o schimbare…din pacate, nu am stiut ce sa schimbam sau cum s-o facem.
    Ne-am repezit toti, mai buni sau mai putin buni, mai cinstiti sau mai putin cinstiti sa schimbam…si am schimbat…din pacate, rezultatul este catastrofal si ma-ntreb daca nu cumva ireversibil.
    Personal, cind am venit in Canada, n-am vrut sa schimb nimic…si nu am facut-o. Ceea ce am facut insa, a fost sa caut sa redevin un om normal, un om care nu vrea sa schimbe nimic din viata lui, ci doar s-o faca normala, traibila, daca-mi este permis termenul.
    Schimbarea si cind folosesc acest termen, ma refer la oameni, este ca un joc de poker…poate fi cistigatoare, dar poate fi si perdanta…mai ales cind te asezi la masa ca un novice. Cautarea normalitatii va fi insa mereu un drum pe marginile caruia vei gasi bucurii si realizari, umane sau profesionale…un drum nu usor de parcurs, dar cu siguranta unul care va genera amintiri frumoase.
    Sa fim normali!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.