Cum am descoperit diferența dintre alimentație și nutriție?

Am acumulat ceva școală, dar până la vârsta de 35 ani n-am știut nimic despre nutriție.

Nevoia, însă, m-a învățat. Aflat într-un ceas de cumpănă, i-am cerut unui prieten să mă îndrume. Mi-a fost recomandată o evaluare metabolică într-un centru wellness al unei tinere cu studii la Paris, dar care, mai mult decât diplome, avea aproape zece ani de experiență (și multe cursuri la Barcelona, Praga sau Los Angeles). Se instruise, auzisem, chiar și cu un laureat al premiului Nobel: profesorul Louis Ignarro.În 3 ianuarie 2013 m-am prezentat la un birou din Cotroceni, unde o tânără elegantă m-a invitat să beau un ceai aromat. Aveaenergie, zâmbet și o atitudine profesională impecabilă. M-a surprins deschiderea și căldura unei comunități de oameni veseli și frumoși. Pe pereți vedeam citate motivaționale despre succes, active lifestyle & arta conducerii.

Mi-am făcut evaluarea metabolică pe aparatul Tanita și-am descoperit că aveam de slăbit 12 kilograme. Stăteam prost cu hidratarea, aveam 47 ani vârsta metabolică şi mă apăsau grăsimile viscerale. Am mai primit spre gustare un shake delicios, cu aromă de biscuiți și iaurt.

N-am adoptat o dietă, ci am îmbrățișat un stil de viață.

Totul a pornit cu restabilirea micului dejun echilibrat.

Am scăpat de somnul de amiază amânând, probabil, și somnul de veci. Am învățat cum să beau apă, scăpând de stările de foame. Devenisem prezent la lucrurile bune și rele din farfurie.

După două luni şi jumătate pierdusem 10 kilograme, am scăpat de căderile de energie din timpul zilei, am pierdut hiperaciditatea gastrică și am căpătat un plus de masă musculară.

N-am schimbat nimic de atunci și mă simt în cea mai bună. Mulțumesc!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.