De ce sunt prezent pe Facebook, Instagram & Snapchat? Strategii de comunicare pentru cauza libertății

Toată viața mi-am petrecut-o aducând laolaltă lumi care, îndeobște, nu-și prea vorbesc. Pe cât m-am priceput, mi-am folosit mintea ca să construiesc poduri: între universul misterios al teologiei și conceptele limpezi ale filozofiei, între sfera culturii și actorii politici, între lumea plină de energie și pragmatism a antreprenorilor și stratosfera ideilor pure. Uneori m-am trezit că nu-s înțeles, nici acceptat până la capăt. Nu m-am supărat.

De ce? Pentru că am ales o situare existențială pe interval. Asta m-a obligat să învăț noi limbaje, să deprind mereu alte abilități și să descopăr fragmente necunoscute de realitate. Chiar dacă m-am simțit uneori deșirat lăuntric, pariul făcut m-a îmbogățit.

Poziționarea asta m-a și pus în fața unor limite naturale: nu toți cei interesați de nutriție vor să audă ultimele bârfe despre nu știu ce candidat la Primăria Sectorului 3. Nu toți amicii care se hrănesc cu perle de înțelepciune creștină vor să afle și secretul independenței financiare. E normal acest lucru.

Încerc să nu amestec borcanele.

Îmi respect publicul și i-am înțeles mesajul. Din acest motiv, am și decis să lucrez cu două fluxuri de comunicare în social-media.

_big laughter

Pe Facebook am păstrat discuțiile despre politichie și actualitate, ca și despre soarta culturii noastre, despre unele personaje publice ale României ori valorile civilizației euro-atlantice. Mai nou, am introdus și interviuri live și experimentul intitulat Minutul de Libertate.

Pe conturile de Instagram (@mihailneamtu) și Snapchat (mihailneamtuorg) am migrat cu mesaje pentru mediul business cu texte redactate direct în engleză. Acolo găsiți fotografii și mici clipuri video despre activitatea antreprenorială pe care o desfășor în familie, alături de Adina și o echipă semnificativă de antreprenori independenți.

Când nu sunt prezent aici, pe blog, e probabil să fiu mai activ dincolo. Check it out.

Știu că unii sunt foarte sceptici cu privire la ideea de business iar alții socot pierdere de vreme implicarea în agora cetății. Rabinic, eu cred că amândouă taberele au dreptate….

Dincolo de estetica sobră sau foarte zglobie a comunicării mele, publicul se reunește pe diferite platforme sub valoarea cardinală a libertății. Și asta mă bucură și mă onorează nespus.

PS: Vă reamintesc interviul dat LIVE în redacția Adevărul, unde am fost invitat de Grigore Cartianu. Întregistrarea e disponibilă aici.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.