Reforma partidelor trebuie să înceapă!

Să repet o banalitate: reforma partidelor trebuie să înceapă. Apoi să continue într-un mod profund.

Când spun profund, mă refer la întreg mecanismul de recrutare, formare și promovare a oamenilor. Nu sunt o soluție nici carierismul (cadrele vechi au întâietate), nici favoritismul (Liderul maxim își plantează discreționar favoritul/favorita).

Niciodată n-am crezut mai mult decât astăzi că liderii partidelor trebuie să studieze atent niște modele de business înainte de-a genera soluții. Alternativa? Falimentul lor și al României.

IMG_4720

Punctual, doar în ultimele două luni, PNL a dezamăgit de două ori electoratul Dreptei din București. Ludovic Orban a trecut pe la DNA și s-a retras astăzi din cursă. E un gest decent, deși gustul amar nu va trece.

Vine toamna și vom descoperi tot soiul de surprize pe listele de partid… N-ar fi mai bine ca doamna Kovesi să facă un audit general al partidelor până la alegerile parlamentare?

Mai am o întrebare: când șapte milioane de români au cont Facebook, oare de ce politicienii mai vor să mituiască patronii media și ziariștii unor televiziuni? Dacă ești credibil și ai ceva de spus, poți comunica live pe YouTube sau Facebook. Free. Moca. Ieftin ca braga.

O tempora, o mores…

1 Comment »

 1. Domnule Mihail George Neamtu, vă ofer răspunsul meu la întrebarea dv.
  Pentru că românii pe care aceşti politicieni îi vizează pentru a-i convinge să îi voteze nu au internet.
  Motivul pentru care românii respectivi nu utilizează internetul nu ţine în principal de lipsa factorului material, ci de acela intelectual.
  După un calcul simplu pe care aceşti politicieni şi-l fac, scăzând din 18 milioane de români cu drept de vot pe acei 7 milioane utilizatori de internet, rămân 11 milioane care îşi iau informaţiile tendenţios formulate de către “formatorii de opinie” mercenari ai televiziunilor private, proprietate a nomenclaturisto-securisto-kaghebistilor.
  Vorba aceea: “Nu mai minţiţi poporul cu televizorul!”
  Remember?
  Eu personal am făcut laringită de 26 de ani de când o tot strig.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.