Noi eram foarte ocupați…

Noi tocmai ne luptam pentru drepturile omului….când s-a întâmplat “chestia” aia…

Noi eram ocupați să boicotăm Paștele și eram gata să se construiasca mai multe moschei.

Noi eram prinși cu redistribuția bogăției de la cei care au spre cei defavorizați.

Noi tocmai luptam pentru dreptul femeilor de se dezbrăca în public și a nu se supune nicidecum soțului și tot noi luptam pentru dreptul femeii de a purta hijab și de a se supune total bărbatului.

Noi eram foarte ocupați sa apărăm libertatea de a-l înjura pe Trump, pe Cruz și pe toți rasiștii republicani.

Noi tocmai insistam să dăm barbatului care se crede femeie dreptul de a intra în toaleta fetelor și să îi acuzăm de homofobie pe cei ce s-ar simți jenați….

Noi eram foarte ocupati cu boicotarea petrolului murdar din Alberta, ca sa îl putem importa pe cel curat, din Arabia Saudită….

Noi eram preocupați să salvăm planeta care se incalzeste cu jumate de grad pe secol pentru a asigura un viitor luminos copiilor pe care nu vrem sa îi facem…

Noi mai luptam pentru legalizarea fumatului de marijuana, ca să dam tinerilor o șansă la fericire.

Noi eram foarte preocupați să le închidem gura iudeo-creștinilor retrograzi cu al lor Dumnezeu primitiv și luptam pentru dreptul de a crede în Allah.

În putinul timp rămas, când nu luptam pentru drepturile omului, noi eram foarte ocupați cu sexul, cu trăirea de azi pe mâine, cu shopping-ul și cu party-urile noastre cele de toate zilele.

Tocmai ne luptam ca femeile de pretutindeni să poată sa-si elimine neîngradit nedoritul embrion. Și tot noi luptam contra avortului selectiv al fetelor nenăscute. Egalitatea sexelor trebuie sa fie asigurată încă de la ne-naștere….Toți avem drepturi egale de a fi avortați….

Noi tocmai ne luptam pentru dreptul copilului născut de a fi crescut de statul care știe mai bine și nu de niște părinți înapoiați….

Dar a apărut, ca din senin, chestia aia de la Bruxelles și ne-a întrerupt puțin din treaba noastra. A trebuit sa scoatem tricourile alea cu “Je suis”…. abia uscate după Paris ca sa scriem “Bruxelles” în loc, am dat like & share pe Facebook ca să nu ne acuze nimeni ca nu simțim durerea, am vărsat chiar și o lacrimă la televizor, am depus flori, am condamnat terorismul. Ce-or mai vrea unii să facem mai mult de atât? Oricum, in 3 zile totul va trece si nimeni nu iși va aduce aminte. Așa a fost și cu chestia ailaltă, de la Paris. Și așa o să fie si cu altele…

Bun, acum că s-a terminat, ne lăsați sa revenim la treburile noastre? Să luptăm pentru progres, pentru drepturi și să ne exercităm libertatea de a închide gura celor ce gândesc diferit?!

Va rugăm nu deranjați! Noi construim viitorul!

Gabriel PURCĂRUȘ

(antreprenor, fizician, membru al Partidului Conservator din Canada)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.