Terorismul din inima Europei: până când?

Condoleanțe familiilor victimelor din Bruxelles.  

 

Există forțe ideologice și curente religioase care subminează și zguduie din interior bătrânul continent. Corectitudinea politică și Islamul radical vor face ca Europa să NU mai fie aceeași. 

Veți auzi toată ziua platitudini emoționale despre cum a fost posibil carnagiul, despre breșele sistemului de securitate belgian, dar nicio explicație rațională care să comenteze declinul civilizației creștine, erodarea libertăților fundamentale ale individului, conformismul ideologic din școlile publice, „paradisul” în destrămare al consumerismului și alte relativisme exploatate cu sânge rece de inamicii Occidentului.

Nu poți explica prezentul prin prezent. Merită să descoperim valoarea hermeneutică a memoriei istorice. Merită să gândim, nu doar să comizerăm. Merită să acționăm, nu doar să pontificăm.

Cultural, suntem în postura de a vorbi acum despre virtuțile morale ale creștinismului și despre avantajele politice ale liberalismului clasic  – sistemul constituțional care a permis Statului modern să fie arbitru, nu jucător pe piața ofertelor religioase.

Europa se poate trezi, înainte de a fi cucerită de scenariul unui război civil pe teritoriul celor mai dezvoltate țări ale Apusului.

1 comentariu »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s